“Isparta da Antalya’ya entegre olarak büyümeli”

30 Nisan 2014 18:13

ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Isparta’nın Antalya ile entegre bir şekilde başta ulaşım, turizm ve tarım alanlarında ekonomik yönlerinin güçlenmesi amacıyla yeni çözüm önerileri ortaya attı.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen, ilimizin Antalya ile entegre bir şekilde büyümesi için yeni çözüm önerileri sundu. Önerilerini 3 ana başlık altında toplayan Başdeğirmen, ulaşım ve altyapı, turizm ve ekonomiye dikkat çekti.

ULAŞIM ALTYAPISI ÖNERİLERİ

İlk olarak ulaşım ve altyapı vurgusu yapan Başdeğirmen, “Antalya-Isparta Dereboğazı duble yol çalışmaları EXPO-2016 öncesi tamamlanmalı. Yine Isparta, Burdur, Bucak, Antalya OSB’lerini ve Isparta Havalimanını Antalya Limanına bağlayacak Demiryolu Projesi 2023 yılına kadar tamamlanmalı. Antalya Havalimanının artan yoğunluğuna karşın Isparta Havalimanı özelleştirilmeli, kullanımı teşvik edilmeli ve demir yolu ile Antalya’ya entegre edilmeli” dedi.

TURİZM ÖNERİLERİ

Öte yandan Isparta’nın turizm alanından istediği payı alabilmesi için özellikle Mayıs ve Haziran aylarında Gül Turizmi paketleri hazırlanarak EXPO-2016’ya dâhil edilmesi gerektiğine dikkat çeken Başdeğirmen, “Ayrıca İller arası doğa ve kültür koridorlarının oluşturulduğu ortak turizm planları yapılmalı. Isparta’nın günübirlik de olsa tur programlarına dâhil edilmesi ve teşvik edilmesi gerekiyor” diye konuştu.

EKONOMİ İLE İLGİLİ GENEL ÖNERİLER

Son olarak ekonomi ile ilgili genel önerilerini de sunan Başdeğirmen, “Tarımsal üretim ve pazarlamada Antalya, Isparta ve Burdur olarak ortak çalışmalar yapılmalı. Isparta elması, kiraz ve gül ürünlerinin Antalya otellerinde pazarlanması gerekiyor. Isparta, Burdur ve Antalya OSB’deki firmalar arasında tecrübe paylaşımı teşvik edilmeli. Gıda, sağlık ve inşaat sektöründe hedef pazarlarda (örneğin Kuzey Irak, Libya) ortak pazarlama birimleri ve showroomları açmalıyız” şeklinde konuştu.

 

 

Bu haber 705 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...