Devlet - millet iş birliği ile 16 derslikli okul açıldı

30 Nisan 2014 18:11

Sütçüler ilçesinde Devlet Millet iş birliğinin önemli bir örneği sergilendi.

Hayır sever vatandaş Fevzi Erinç’in katkıları ile Sütçüler ilçesinde yapımı tamamlanan 16 derslikli Fevzi Erinç çok programlı lisesinin açılışı gerçekleştirildi.

İlçede düzenlenen törene başta Isparta Valisi Vahdettin Özkan olmak üzere Fevzi Erinç ve ailesi, Sütçüler protokolü, kurum müdürleri,  Sütçüler halkı,  İstanbul’da yaşayan Sütçülerliler ve öğrenciler katıldı.

Program halk oyunları gösterileri ile başladı.

Eğitim, kültür ve sanatta devlete katkı sağlamanın bir gönül borcu olduğunu belirten hayır sever vatandaş Fevzi Erinç, zengin ve fakir ülkeler arasındaki farkın eğitimden kaynaklandığının altını çizdi.

Bu tür hayır sever vatandaşlarının herkese örnek olması gerektiğini belirten Isparta Valisi Vahdettin Özkan son yıllarda eğitim alanında Anadolu’nun her yerine nitelikli ve yetenekli öğretmenler atayarak her kademedeki öğrencilere kaliteli  bir   eğitim seferberliği verildiğini söyledi. Vali Özkan Okullar hiçbir takviye ye ihtiyaç duymayacak şekilde hazırlandı. Köyde yaşayan çocukla benin çocuğum, müsteşarın çocuğu aynı imkanlardan istifade ediyor. Bu teknolojinin en ücra köşelere, köydeki ve şehirdeki kişilere de  aynı oranda hitap edilmesi ile bu başarının yakalandığını söyledi.

Konuşmaların ardından Isparta Valisi Vahdettin Özkan eğitim hizmetlerine verdiği destekten dolayı   Erinç ailesi adına hayırsever vatandaş Fevzi Erinç’e plaket  verdi.

Fevzi Erinç çok programlı Lisenin açılışı protokol üyeleri ve ailenin katılımı ile gerçekleştirildi.

Isparta Valisi Vahdettin Özkan, hayır sever vatandaş  Fevzi Erinç ve açılışa katılanlarla birlikte okulun sınıflarını ve diğer bölümlerini gezdiler.

Açılış töreni okul bahçesine hayır sever vatandaş Fevzi Erinç ve aile fertleri adına dikilen ağaçlar  ile sona erdi.

 

 

Bu haber 676 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...