Haberler
Başdeğirmen’den Yeni Yıl mesajı

“Yaşasın 1 Mayıs!”
30 Nisan 2014 18:06Sağlık Ve Sosyal Hizmet Emekçiler Sendikası (SES) Isparta Temsilciliği Başkanı Ali Rıza Deveci, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Deveci’nin mesajı şöyle: “Emeğin alanlarda sesini duyurduğu en önemli günlerden biri olarak kabul edilen 1 Mayıs ülkemizin birçok ilinde Birlik-Mücadele ve Dayanışma günü olarak kutlanacaktır.1 Mayıs 1977 yılından 37 yıl sonra aynı meydanda tüm emek ve demokrasi güçlerinin yüz binlerce kişiyle tarihsel bir anlam taşıyan İstanbul-Taksim meydanında da 1 Mayıs kutlaması yapılacak olmasını ise özel bir gün olarak değerli görüyoruz. Çünkü emek düşmanları orada 1 mayısı kutlayan yiğit yurtsever emekçilerin üzerine kurşun sıkmışlardır. Orada hayatını kaybedenleri tekrar saygı ile anıyoruz. Sorunlarımızın çözümünde barışı egemen kılmak; baskıya, zûlme karşı çıkmak zorundayız. Özgür, eşit, kardeşçe yaşamanın yolu barıştan geçmektedir. Demokrasinin yolu barıştan geçmektedir. Ülkemizin gerginliğe değil barışa ve huzura; yasakçılığa değil özgürlüklere; kargaşaya değil dayanışma ve demokrasiye ihtiyacı vardır. Biz emek örgütleri bunu biliyor ve ona göre davranıyoruz.
Bizler, Eşit, ücretsiz, ulaşılabilir, sağlık hizmeti; sağlık hakkı için, işyerimiz, iş ve ücret güvencemiz, emeklilik hakkımız; geleceğimiz için, dayanışma günümüz için, çalışan tüm emekçilerin 1 Mayısını kutluyorum”.