Altın almanın şimdi tam zamanı

25 Nisan 2014 17:40

Düğün sezonunun girmesiyle birlikte kuyumcularda yavaş yavaş hareketlilik başladı. Kuyumcular, yaz döneminde fiyatlarda az da olsa tırmanma bekliyor. Düğüncüler içinse bugünün fiyatları oldukça avantajlı.

Düğün sezonunun açılmasıyla birlikte altın satışları da hareketlenmeye başladı. Şal Kuyumculuk Satış Temsilcisi Orhan Küllü, altın fiyatlarında şu anda gevşeme olduğunu belirterek,22 gramaltının fiyatının 86,5 liradan, çeyrek altınının da 153 liradan satıldığını söyledi. Düğün sezonu öncesi satışlarda hareketlilik görüldüğünü kaydeden Küllü, “Yavaş yavaş piyasa canlanmaya başladı. İleriki günlerde daha hareketli olacağını tahmin ediyoruz" dedi.

ŞİMDİ ALMASI DÜĞÜNCÜNÜN MENFAATİNE

Her bütçeye uygun takı setleri ve  alyans satışı yaptıklarını belirten Küllü, "Düğün sezonunda 150 liradan 1000 liraya kadar fiyatlar da alyans satışımız var. Setlerde ise 1000 liradan 7000 liraya  hatta daha fazla fiyatlarda takı seti satışı yapıyoruz. Önümüzde Cumhurbaşkanlığı seçimi var. Bizim tahminlerimiz  fiyatlar yukarı çıkar ama çok fazla çıkış olmaz. Yakın zamanda 95'lerden bu fiyatlara gelindi. O nedenle 86  lira gibi fiyattan altın almak düğüncünün menfaatine olacaktır” diye konuştu.   

TAKSİT OLMAMASINDAN

MÜŞTERİLER ŞİKAYETÇİ

Öte yandan altında taksitli satış imkanın kaldırılmasının satışları etkilediğini ifade eden Küllü, "Altında daha önce kredili satış imkanımız vardı ancak bunun kaldırılması  bizleri olumsuz yönde etkiledi. Özellikle müşterilerimizden, taksit olmadığı için şikayetler alıyoruz. Ama sonuçta taksit olayı kaldırıldı. Elden bir şey gelmiyor. Kredi kartına tek çekimler sürüyor ama taksitlendirme yok" dedi. 

 

Bu haber 647 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...