23 Nisan’ı kutluyoruz…

23 Nisan 2014 16:18

TBMM'nin açılışının 94. yıl dönümü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta tören ve etkinliklerle kutlanıyor. İlimizde etkinlikler Hükümet Meydanı’nda 09.30’da başlayacak.

TBMM'nin açılışının 94. yıl dönümü ve Ulusal Egemenlik Çocuk  Bayramı  ilimizde de kutlanıyor. Kutlamalar kapsamında saat 09.00-09.30 arasında bir kız ve bir erkek öğrenciden oluşan 4 kişilik öğrenci ve öğretmen grubunca  Fevzi Paşa İlkokulu öğrencileri Vali Vahdettin Özkan'ı, Çünür TOKİ Ortaokulu öğrenci grubu Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz'ı, Hafız İbrahim Demiralay İlkokulu öğrenci grubu da  Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ı  makamında ziyaret edecekler. Öğrenciler temsili olarak koltuklara oturacaklar.   

Saat 09:30'da Milli Eğitim Müdürlüğü'nün   Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başlayacak olan kutlamalar Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve bayrakların göndere çekilmesiyle devam edecek. Şiir ve halk oyunları gösterilerinin yapılacağı kutlamalarda Milli Eğitim Müdürü İlyas Can  konuşma yapacak.   Halıkent Ortaokulu'nda Kutlama Şenliği  olacak. Okullarda da 23 Nisan'la ilgili oratoryo ve sınıfların hazırladığı müzikli gösteriler, jimnastik gösterileri düzenlenecek. Oyunlar oynanacak.   

CHP ÇELENK KOYACAK

Öte yandan her bayram olduğu gibi CHP'ye çelenk koyma izni resmi çelengin sunulması ve gösterilerin tamamlanmasının ardından izin verildi. İl Başkanı Vedat Şenol, partide toplanarak Mimar Sinan Caddesi’nden yürüyerek 12:30'de çelengi, Atatürk Anıtı'na sunacaklarını ve  açıklama yapılacağını söyledi 

Bu haber 1063 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...