“Siyaset yapmak öğretmenlik yapmaktan daha zormuş”

22 Nisan 2014 17:16

“Meclis Üyelerimizi Tanıyalım” bölümümüzde bugün MHP’li Belediye Meclis Üyesi Orhan Eren bulunuyor. 25 yıllık eğitimcilik hayatından sonra 1999 yılında aktif siyasete katılan Eren, siyaset yapmanın çok zor olduğunu savundu. Eren ayrıca kendine takılan “Orhan Baba” lakabına da yakışır şekilde 5 yıl daha bu görevi layıkıyla yapmak istediğini söyledi.

Gazetemizin başlatmış olduğu “Meclis Üyelerimizi Tanıyalım” bölümünde bugün MHP’li Belediye Meclis Üyesi ve Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Eren yer alıyor. 1999 yılında başladığı aktif siyaset hayatında ilk olarak 2009 seçimlerinde Belediye Meclis Üyesi olan Eren, son seçimlerde de yine meclis üyesi seçildi. Ayrıca Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın 40 yıllık yakın arkadaşı olan Eren, Günaydın’ın yardımcılık görevini de yürütüyor. İşte Meclis Üyesi Eren;

EMEKLİ MATEMATİK ÖĞRETMENİ

Soru: Orhan Eren kimdir?

Cevap: 16.09.1951’de Güneykent doğdum.  İlk ve ortaokulumu Keçiborlu’da okudum. Lise eğitimimi ŞAİK’te tamamladım. Bursa Eğitim Enstitüsü’ne 1969-1970 döneminde girdim. Matematik öğretmeni olarak mezun oldum.  25 yıl öğretmen olarak farklı illerde görev yaptım. Şuanda emekli öğretmenim.

15 YILDIR AKTİF SİYASET YAPIYORUM

Soru: Öğretmenlikten sonra neden siyaset?

Cevap: Öğrencilik yıllarında siyasete bulaşmışlığımız vardı. Siyasette yetişmişliğimiz vardı. Bu doğrultuda emekli olduktan sonra kendime en yakın olan MHP’de görev aldım.

Emekli olduktan sonra partiden davet geldi. Atama ile il yönetiminde göreve geldim. 2009’da da Isparta Belediye Meclis Üyeliği görevini aldım. Son 1,5 yıldır Belediye Başkan Yardımcılığı yapıyorum. 1999 yılından bu yana aktif siyaset yapıyorum. Ayrıca zaman içerisinde Türkiye’nin gelecekteki yapılanması noktasında bazı değişikliklerin olması gerektiğini, Türk milliyetçisi olarak ben kendimi öyle atlettim. Türkiye’ye hizmet noktasında hareket eden, çalışma için gayet gösteren parti olarak MHP’yi gördüm. Bu doğrultuda parti içinde eğitim ve seminerlere katıldım. Ondan sonra da aktif siyaset sürecimiz başladı.

SİYASETTE İŞSİZLİKLE İLGİLİ KONULARDA ÇOK ZORLANIYORUZ

Soru: Siyasette zorluklarla karşılaştınız mı?

Cevap: 1999 yılında Sayın Yusuf Ziya Günaydın Belediye Başkanlığını kazanmıştı. O dönem içerisinde sayın başkan açısından zorluklar olmuştur. Biz de o zaman MHP İlçe Başkanlığı yönetiminde görevliydim. Sayın Günaydın’la 40 yıllık bir dostluğumuz var. Kendisine güvendiğim için 1999 döneminde kendisine destek verdim. 2009’da da arkasında oldum, aday olması noktasında destek verdim. Sayın Günaydın başkanımız muhalefette olması nedeniyle baskı ve zorluklar gördük. İktidara yaptırım noktasında bu zorlukları yaşadık. Buna rağmen bir kamçı yedi ve 2011’den sonra başkanımızda bir aktiflik geldi. Isparta’ya olması noktasında nelerle mücadele etmesi gerektiği noktasında büyük işler başardı. Büyük yatırımlara imza attığına inanıyorum. Zaman içerisinde Ispartalı bunu takdir edecek. Örneğin birçok Ispartalı müzenin farkında değil. Ama herkes birkaç yıl içinde bu müzenin önemini görecek. Burada bir tarih var. Isparta’da fabrikalar kapanmış. İşsizlik artmış. Mesela sabahtan bu yana 14 kişi iş istemek için geldi. Bu boşluğu devlet doldurmadığı için belediyeye geliyorlar. İşsizliği azaltmak için de başkanımız fabrikalar kurdu. İşte zorluklar bunlar.

ISPARTA’NIN EN ÖNEMLİ SORUNU İŞSİZLİK

Soru: Size göre Isparta’nın en önemli sorunu nedir?

Cevap: Isparta’da işsizlik aldı başını gidiyor. İstihdam sorununun çözülmesi şart. Bu sorun çözülmezse kanayan yara kapanmaz. Fabrikalarla belediye bu boşluğu doldurmaya çalışıyor.

NEDEN ORHAN BABA DEDİKLERİNİ BİLMİYORUM

Soru: Neden size Orhan Baba diyorlar?

Cevap: Bu ara ara basında da çıkıyor. Ama neden dediklerini bilmiyorum. Ben öğretmenlikten geldiğim için vatandaşa karşı daha samimi davranıyorum. Dertlerini çözmeye çalışıyorum. O yüzden söylüyor olabilirler.

SİYASETTE TALEPLERİ KARŞILAMAZSAN TEPKİ ALIRSIN

Soru: 25 yıllık eğitimcilik hayatınız var, bunun yanında 15 yıl siyaset hayatınız var. Size göre eğitimcilik mi, siyaset mi zor?

Cevap: Siyaset zor. Çünkü tüm talepleri karşılamak zorundasın. Talepleri karşılamazsan tepki alıyorsun. Binlerce kişi iş için geliyor. Olmazsa darılıyorlar. Onlar darılınca biz de üzülüyoruz. Eğitim de zor ama insanı eğitme artık bir alışkanlık haline geliyor.

YENİ DÖNEMDE BELEDİYEMİZİN KENDİ EKONOMİK

ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞMASI İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Soru: Belediye Meclisi’nin yeni döneminde hedefiniz ne olacak?

Cevap: Önce Isparta’da belediye bazında istihdam noktasında çalışmaların devam etmesini istiyorum. Çünkü bizim ana hedefimiz bu. Belediyemizin gerekirse devlete ihtiyacı olmadan kendi kendini idare etmesini ve ekonomik yönden bağımsızlığına kavuşmasını arzu ediyorum. O zaman muhalefet iktidar kavgası olmaz. Belediye üzerine düşen görevi layıkıyla yapar. Tahmin ediyorum 2 fabrika daha kurulduğu zaman Isparta Belediyesi kendi kendini idare eder yapıya kavuşacak ve o zaman İller Bankası’na ihtiyaç duymayacak.

SİYASET FARKLI, ISPARTA’NIN MENFAATLERİ FARKLIDIR

Soru: Belediye Meclisi nasıl bir yer olmalı?

Cevap: Isparta’nın kazanımları noktasında oradaki meclis üyelerinin işaret etmesi önemlidir. Yapı bu olmalıdır. Yani siyaseti burada bir kenara bırakmak gerekiyor. Sen ben kavgasıyla Isparta’ya zarar verildiğine inanıyorum. Bunun olmaması için mücadele veriyoruz. Siyaset farklı, Isparta’nın menfaatleri farklıdır.”

 

Bu haber 760 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...