“Isparta’da standardı yüksek din hizmeti verilmektedir”

1 Ekim 2012 18:15

1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanmakta olan ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ çeşitli etkinliklerle başladı.

Etkinlikler kapsamında İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı beraberinde Memur-Sen İl Temsilcisi Osman Akçil, Türk Diyanet Vakıf-Sen İl Temsilcisi Kadir Ali Kaya ve din görevlilerinden oluşan heyet ile birlikte Vali Memduh Oğuz’u makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı hafta boyunca yapılacak olan etkinlikleri anlattı.

Bu seneki konunun cami ve engelliler olduğunu ifade eden Müftü Avcı; “Sayın Valim hafta boyunca engelli kardeşlerimizle irtibat sağlayarak onların camilere ulaşmasındaki engeller konusunda birlikte çalışmalar yapacağız. Bu doğrultuda bu gün saat 10;00’da engelli kardeşlerimizi Mimar Sinan Camiine kahvaltıya davet ettik ve onlarla sohbet edeceğiz.

Cami ve engelli konusunu iki şekilde ele alıyoruz. Birincisi bedenen engelli olan kardeşlerimizin camiye ulaşması konusu var, ikincisini de kalben ve ruhen camiden uzak olan insanlar olarak ele alıyoruz. Yani gönül ve bedensel engelli olarak ele alıyoruz. Her iki yönden de engelleri kaldırmak için elimizden geleni yapmaya gayret edeceğiz.

Sayın Valim ayrıca hafta boyunca sohbet ve konferanslar düzenlenecek ve il genelinde din görevlileri arasında yapılan çeşitli yarışmalarda başarılı olanlara ödülleri verilecek. Bunların arasında en önemlisi ilimiz bayan hafızlarından bir kardeşimizin hafızlık yarışmasında Türkiye üçüncülüğü ödülü bulunmakta” dedi.

VALİ OĞUZ; “MEDENİYETİN ÖLÇÜSÜ ENGELLİLERE

VERMİŞ OLDUĞUNUZ DEĞER VE HİZMETLE ORANTILIDIR”

Ziyaretten duymuş olduğu memnuniyeti dile getiren Vali Memduh Oğuz;  “Medeniyetin ölçüsü engellilere vermiş olduğunuz değer ve hizmetle orantılıdır. Bu doğrultuda cami ve din görevlileri haftası mevzu itibariyle çok önemli toplumsal bir konuyu ele alıyor. Dünya hem teknolojiden hem de geleneksel altyapıdan istifade etmek suretiyle bu konuda çok fazla yol kat etmiştir.

Basit bir misal vereyim, Japonya’da bir ama sokağa çıktığı zaman nereye giderse gitsin kabartmalı bir yolda hiç kimseye danışmadan istediği yere kadar yürüyebilmekte. Aynı zamanda şu anda, şu sokaktasınız diye yayın yapan radyo kanallarıyla hangi noktada bulunduğunu bilmektedir.

Bu konuda hiçbir komplekse kapılmadan daha yapacak çok işimiz var. Çünkü engelliye hizmet ettiğiniz zaman diğerlerine de o oranda hizmet ediliyor ve standart yükseliyor. Dolayısıyla bizim eğitimimizde çok önemli misyonu olan din adamlarımızın bu sene camiler ve din görevlileri haftasını engellilerle birleştirmesi çok önemli” dedi.

VALİ OĞUZ, “BİZİM İNANCIMIZ TOPLUMSAL

MUTLULUK MEYDANA GETİRMİŞTİR”

Çağımızın hastalığının stres olduğunu belirten Vali Oğuz; “Dünya tıbbı bir parça huzur bulabilmek için çare arıyor ve bu yolda milyarlarca dolar harcıyor. Bizim inancımız 1400 sene önce bu huzuru insanlığa sunmuş ve bireyleri huzura kavuşturmak suretiyle toplumsal mutluluk meydana getirmiştir. Böyle toplumlar ekonomik sıkıntılara karşı, sosyal sıkıntılara karşı, krizlere karşı çok sağlam oluyor ve sosyal yardımlaşmayla, içtimai yardımlaşmayla sıkıntıları çabuk aşıyor” dedi.

VALİ OĞUZ; “ISPARTA’DA STANDARDI

YÜKSEK DİN HİZMETİ VERİLMEKTEDİR”

Isparta’da standardı çok yüksek din hizmeti verildiğini belirten Vali Oğuz; “Bizim vilayetimizde dünyaya örnek bir diyanet hizmeti sunuluyor. Bundan hem memnunuz hem de şükrediyoruz. Bu doğrultuda başta il müftümüz olmak üzere tüm görevlilerimize ve bugüne kadar hizmet yapmış tüm görevlilerimize şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Ziyaret karşılıklı iyi dilek ve temennilerle sona erdi. 

Bu haber 642 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...