“Anmaktan Anlamaya Kutlu Doğum”

17 Nisan 2014 16:17

Isparta Alperen Ocakları Başkanı Hidayet Şahin, ‘Kutlu Doğum Haftası’ dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Şahin’in mesajı şöyle: “Büyük insanlar anılmak kadar anlaşılmayı da hak ederler. İnsanların en şereflisi, eşraf-i mahlukatın Efendisi, Allah’ın elçisi olan Hz. Muhammed (s.a.v) söz konusu olunca bu anlam ve idrakin ehemmiyeti daha da artmaktadır.

Fahri kainatın güneşi, Peygamber silsilesinin son halkasını teşkil eden kutlu Resul Rebiülevvel ayının 12. Gecesi (20 Nisan) 571 yılında Mekke’de dünya ya gelmiş, cihan ufkuna adeta bir yıldız gibi doğmuştur.

Her yıl olduğu gibi bu yılda 14-20 Nisan tarihleri arasında Kutlu Doğumlarının yıl dönümünde O’nu bir kez daha rahmetle anacak, Rabbimiz katından getirip bizlere armağan ettiği rahmet yüklü mesajları yeniden gündemimize taşıyacağız.

Resul-ü Ekrem Efendimiz hidayet rehberleri olan peygamberin sonuncusu, yüce İslam dinini ilk ve en önemli davetçisidir. Peygamberimiz risalet görevini en mükemmel şekilde tamamlamış, insanlık alemine muhteşem bir medeniyet bırakmıştır. Bu medeniyetin özünde rahmet ve merhamet vardır. Saygı ve kardeşlik vardır. Kardeşlik hukukuna riayet, O’nun getirdiği medeniyette kine, kibre ve hasade yer yoktur. Peygamber Efendimiz Uhud savaşında ‘ Allah’ım  kavmimi bağışla! Çünkü onlar doğruyu bilmiyorlar.’’ Diyerek düşmanları için bile dua etmeyi tercih etmişlerdir. 

Peygamberimiz bir hadisi şerif meallerinde kendini şöyle tarif etmiştir; ‘’ Benimle benden önce gelen peygamberlerin durumunu tıpkı şu bina yapan adamın durumu gibidir ki, bu adam güzelce bir bina yaptı onu süsledi, tamamladı. Yalnız köşelerinden birinde bir kerpiçlik yer eksik kaldı. İnsanlar binanın çevresini dolaşmaya başladılar. Onu çok beğendiler, ’ama keşke şu kerpiç de yerinde olsaydı’ dediler. İşte o kerpiç benim, ben Peygamberlerin sonuncusuyum’’ buyurmuştur.

Ahir zaman ümmeti olarak güzel ahlakı tamamlamak üzere yollanan Nebinin yolundan gitmekse gayemiz, bu günü anlamsız etkinliklere dönüştürmememiz gerekir. Zira önemli olan anmaktan anlamaya yol bulabilmektir. İki cihan Efendisinin örnek ve rehber edinmek için çalışmalar yapabilmektir.

Refik-i A’la’ya yükselmeden önceydi son nasihati, onlara sımsıkı sarılırsak kurtuluşa ereceğimizi müjdelemişti. Yine ümmetini düşünüyordu ve demişti ki; ‘“Size iki şey bırakıyorum, birisi Allah’ın kitabı diğeri sünnetimdir.”

Bizler En Sevgiliye muhabbetimizi göstermek için bu öneriye uymalı, bir elime ayı bir elime güneşi verseler vallahi davam dan vazgeçmem diyecek kadar O’nun gibi davamıza sadık olmalıyız. Efendimizin sancağı altında toplanmak duasıyla”.

 

 

Bu haber 660 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...