Rektör İbicioğlu’ndan ‘Kutlu Doğum Haftası’ mesajı

17 Nisan 2014 16:17

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, "Kutlu Doğum Haftası" dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Rektör İbicioğlu’nun mesajı şöyle: “Rahmet Peygamberi Efendimiz (S.A.V)’in kutlu doğumunun bir yıldönümünü daha idrâk etmenin sevinç ve mutluluğunu yaşamaktayız.

Diyanet İşleri Başkanlığımız, 2014 yılı Kutlu Doğum Haftası’nın ana temasını “Din ve Samîmiyet” olarak belirlemiştir. Müslüman toplumun içinde bulunduğu dinî, sosyo-kültürel problemler ve onları bekleyen çözümler göz önüne alındığında, belirlenen söz konusu temanın gerçek anlamda ve derinlemesine kavranarak tartışılması gerektiği ortadadır. Çocukluğundan ve ilk gençlik yıllarından itibaren samîmî ve içten tavırlarıyla çevresini etkileyen Peygamber Efendimiz, nübüvvetinden sonra da dünyaya ilan ettiği en yüksek değerleri; dürüstlük ve samîmiyet kavramları üzerine inşâ etmiştir. İnançta, duygu, düşünce ve davranışlarda kendinden önce bozulan samîmiyet ölçüsünü, kendi döneminde yeniden, değişmeyecek şekilde belirleyen Efendimiz, bu ölçüyü kendi ümmetine ve tüm insanlığa miras bırakmıştır. Öyle ki, insanlığın ihtiyaç duyacağı bütün ilkeler, samîmiyet kavramına irca edilebilir. Nitekim Hz. Peygamber’in  “Din Samîmiyettir” sözü, bu gerçekliği en vecîz şekilde ifade etmektedir. Bugün Müslüman toplumlara ve tüm insanlığa düşen en büyük görev, Hz. Peygamber’in öne çıkardığı bu samîmiyet olgusunu yaşatmaktır.

Bu vesileyle, idrâk etmekte olduğumuz Kutlu Doğum Haftası’nın ülkemize, milletimize hayırlar getirmesini Cenâb-ı Hak’dan niyaz ederim”.

 

 

Bu haber 656 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...