“Isparta’da Mobilyacılar Sanayi Sitesi kurulacak”

14 Nisan 2014 16:55

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, mobilyacıların isteği üzerine yeni bir sanayi sitesi kurmayı planladıklarını belirtti. Günaydın, 300-400 dönüm üzerine kurulması planlanan Mobilya Sanayisi ile Isparta’nın İnegöl’ü yakalayabileceğini ileri sürdü.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, göreve başlamadan önce mobilya sektöründe faaliyet gösteren işverenlerin kendisiyle görüştüğünü ve ayrı bir sanayi isteğinde bulunduklarını belirtti. Bu konuda 300-400 dönüm yer istediklerini dile getiren Günaydın, ‘’İlimizde mobilyacılar atak yapmaya başladı. Onlara özel bir destekle sanayi kurarsak belki de İnegöl’ü yakalayabiliriz’’ dedi.

‘’YURT DIŞI BAĞLANTILARI KURMUŞLAR’’

Öte yandan mobilya sektörünün Isparta’da giderek geliştiğine dikkat çeken Günaydın, ‘’Yurt dışı ihracat bağlantıları kurmaya başlamışlar. Yeni makineler getiriyorlarmış. BAKA’nın da desteği var bu hususta. Katıldıkları fuarlarda etkili olmuşlar. Malımızı teşhir ettiğimiz zaman demek ki bu işler oluyor. Malzemeyi üretiyoruz ama iş yapamıyorduk. İnşallah şimdi bu sanayi ile Isparta’yı yine hak ettiği yere getirmeye çalışacağız’’ şeklinde konuştu. 

Bu haber 719 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...