Tele Tıp dönemi başlıyor

14 Nisan 2014 16:52

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Osman Aydın, ilçelerdeki doktorların mamografi ya da tomografi görüntüsünü ihtiyaç duyduğu takdirde bilgisayar ortamında Isparta Devlet Hastanesi’ndeki radyologla canlı görüşebileceği bir sistemi hayata geçirmeye hazırlandıklarını bildirdi.

Isparta sağlık alanında yeni açılımlarda bulunmaya devam ediyor. Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Osman Aydın, son olarak Tele Tıp üzerinde yeni bir çalışma yürüttüklerini belirtti. Bu sistemi Isparta’da yaygınlaştırmaya çalıştıklarını dile getiren Aydın, ‘’Örneğin Şarkikaarağaç ve ya Yalvaç’taki doktor arkadaş bir mamografi ya da tomografi görüntüsü olabilir ihtiyaç duyduğu zaman bilgisayar ortamında Isparta’daki Devlet Hastanesi’ndeki bir radyologla görüşebilecek’’ dedi.

‘’DOKTORLAR ARASI İSTİŞAREYİ SAĞLAYACAĞIZ’’

Tele Tıp sistemi sayesinde bir prestiyen ya da doktorun takıldığı, tereddüt ettiği bir filmin evindeki uzman bir arkadaşla istişare edebilmesini sağlamak istediklerini ifade eden Aydın, ‘’Bunu bu yıl sağlayabilir miyiz, onda birazcık tereddütümüz var. Ama uzun vadede oturtmak istediğimiz uygulama bu’’ diye konuştu.

DOKTORLARA TABLET GELİYOR

Öte yandan doktorlara tablet vermek istediklerini açıklayan Aydın, ‘’Bu sayede hastaların başına bir barkot koyacağız. Doktor arkadaş tablet bilgisayarı ile bu barkodu okutacak ve tüm verileri tablette görecek.  Poliklinikte doktor ordır verecek, direkt buradan verebilecek. Ya da evinden ordır verecek, tablet pc üzerinden verebilecek. Biz her şeyin dijital ortamda yapılmasını istiyoruz. Kağıtlardan uzaklaşmak istiyoruz’’ şeklinde konuştu.

HERŞEY DİJİTAL ORTAMDA SAKLANACAK

Diğer taraftan EBYS adı verilen ve elektronik veri olarak bilinen bir sisteme geçmek istediklerini ve araştırdıklarını ifade eden Aydın, ‘’Bu sistemi kesinlikle destekliyorum ve geçmek istiyorum. Bir evrağı hastaneleri göndereceksiniz büyük sıkıntılar yaşıyorsunuz. Bir kaşe kayboluyor tüm ülkeye duyurmak zorundayız. Her şeyi dijital ortamda saklayacağız artık. Bir şey aramak istediğimizde tek tuşla arayabileceğiz. Şuanda arama yaptığımızda tüm evraklara baktırıyoruz. Biz Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü olarak geçeceğiz.  Sistem il genelini kapsayacağız. Yaklaşık 7-8 il bu sisteme geçti.  Biz de bu sisteme geçmek istiyoruz’’ dedi.

 

 

Bu haber 711 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...