Sav’daki seçimlere ara karar

14 Nisan 2014 16:51

30 Mart yerel seçimlerinde Sav Kasabası’nda AK Parti adayı Mustafa Şahin ilk sayımda 3 oy farkla Belediye Başkanı seçilmişti. Ardından MJP adayı Mustafa Avşar seçimlere itiraz etmiş ve yeniden sayılmıştı. Bu kez de Mustafa Avşar 4 oy farkla seçimleri kazanmıştı. AK Parti son sayıma da itiraz etmiş ve AK Parti Milletvekili Recep Özel seçimlerin iptal olduğunu duyurmuştu. Ancak Yüksek Seçim Kurulu’nun seçimlerin iptal kararı değil ara karar aldığı öğrenildi.

ARAŞTIRMA YAPILACAK

Öte yandan YSK’nın Sav seçiminde seçim sonucunu etkileyecek sayıda kısıtlı (Zihinsel engelli) seçmene oy kullandırılıp kullandırılmadığının araştırılmasına karar verdi. Araştırmadan sonra çıkacak sonuca göre karar verileceği öğrenildi.

‘’PSİKOLOJİK HARP YAPILIYOR’’

Diğer taraftan ortaya atılan iddialar üzerine açıklamada bulunan Sav Belediye Başkanı Mustafa Avşar, ‘’YSK'ya yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre Sav Beldesinde seçimlerin iptal edildiği bilgisi kesinlikle gerçek dışıdır. Bu tip dezenformasyon içeren doğruluğu bulunmayan kasıtlı olarak yayılan bilgilerin amacı seçimlerde kaybedip karşı ve kara propaganda yaparak seçmenleri etkilemek itibarsızlaştırmak ve halk nazarında şahsımızı pasivize etmek gibi basit psikolojik harp teknikleridir’’ dedi.

 

Bu haber 1378 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...