Aşılama kampanyası başladı

14 Nisan 2014 16:48

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü küçükbaş cinsi hayvanlarda Brucella, büyükbaş cinsi hayvanlarda Şap ve kedi-köpek cinsi hayvanlarda ise Kuduz hastalıklarına karşı aşılama kampanyasının 1 Nisan itibariyle başladığını duyurdu. Aşı yaptırmayan üreticilere ise idari para cezası uygulanacak.

Her yıl ilkbahar aylarında hayvanlara yönelik düzenli olarak yapılan aşılama kampanyası bu 1 Nisan itibariyle başladı. İlimizde bulunan tüm küçükbaş, büyükbaş ve kedi-köpek cinsi hayvanlar İl ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekiplerince aşılanacak.

HAYVANLARDAKİ EN ÖNEMLİ SALGIN BU 3 HASTALIK

Öte yandan Isparta açısından son derece önemli olan ve hayvanlarda salgın olarak seyreden şap, brucella ve kuduz hastalıklarına karşı aşı ile mücadelenin en etkin yöntem olduğunu bildiren Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cenk Şölen, “Tüm yetiştiricilerimiz tarafından aşı yaptırmak yasal bir zorunluluk olup,  aşı yaptırmayan yetiştiricilerimize idari para cezası uygulanacaktır” dedi.

AŞILAMA TARİHLERİ DUYURULDU

Diğer taraftan yerleşim yerlerine göre aşılama tarihlerinin önceden duyurulduğunu belirten Şölen, “İl/İlçe Müdürlüklerince belirlenen program dahilinde tüm küçükbaş ve büyükbaş işletmelerinde aşılama yapılacak olup,  aşılama tarihleri tüm yerleşim birimlerine ilanen duyurulmak üzere gönderilmiştir.

AŞI BEDELİ YOK UYGULAMA ÜCRETİ VAR

Aşılama çalışmaları kampanya tarzında yapılacak olup, yetiştiricilerimiz aşı ücreti ödemeyecek ancak uygulama bedeli ödeyecektir. Tüm kamuoyuna önemle duyurulur” dedi.

 

 

Bu haber 604 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...