Türk Polisi 169’uncu yaşını kutladı

11 Nisan 2014 18:26

Türk Polis Teşkilatı’nın 169’uncu yılı nedeniyle dün Isparta Emniyet Müdürlüğü tarafından Valilik önünde çelenk sunum töreni düzenlendi. Emniyet Müdürü Mehmet Or, teşkilatın 169’uncu yılını büyük bir mutlulukla karşıladıklarını bildirdi.

10 Nisan 1845 tarihinde kurulan Türk Polis Teşkilatı bu yıl 169’uncu yaşını kutluyor. Pazartesi günü başlayan kutlamalar çerçevesinde dün de Isparta Valiliği önündeki törende Emniyet Müdürü Mehmet Or, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Gerçekleştirilen törene Vali Vekili Bekir Sıtkı Hanlıoğlu, İl Emniyet Müdürü Mehmet Or, Emniyet Müdür Yardımcıları ve emniyet teşkilatı mensupları katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Emniyet Müdürü Or, gazetecilere yaptığı açıklamada polis teşkilatının 169. kuruluş yıl dönümünü büyük bir mutlulukla kutladıklarını söyledi. Polislerin tatil mefhumu gözetmeksizin çalıştıklarını belirten Or, mevcut başarının her geçen artacağına inandıklarını kaydetti.

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLER VERİLDİ

Polis Haftası nedeniyle düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrencilerin isimleri ve okulları şöyle; Resim Yarışması birincisi Mustafa Şener Ortaokulu 5/C Sınıfı öğrencisi İlay Ertürk. İkinci; Sidre 2000 Ortaokulu 6/B sınıfı öğrencisi Şevval Kaya.

Üçüncüsü: Yahya Kemal Beyatlı Ortaokulu 6/B sınıfı öğrencisi Fatime Nur Uğuz. Kompozisyon Yarışması birincisi; Hacı Ahmet Ersöz Anadolu İmam Hatip Lisesi 11/A Sınıfı öğrencisi Hatice Sena Ceylan,

İkinci; Gülkent Anadolu Lisesi 11/C Sınıfı öğrencisi Merve Yavuz.

Üçüncü; Sağlık Meslek Lisesi 10/C Sınıfı öğrencisi Hediye Turgut.

Şiir Yarışması birincisi; Gülistan Ortaokulu 8/D sınıfı öğrencisi Özin Öznur Önder.

 İkinci; İstanbul Ticaret Odası Mustafa Gözütok ortaokulu 7/A sınıfı öğrencisi Yusuf Emir Zengin.

 Üçüncü; Eğirdir – Barla Ortaokulu 8/A Sınıfı Öğrencisi Ayşenur Güney.

 

 

Bu haber 1140 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...