Komisyonlar belirlendi

11 Nisan 2014 18:23

30 Mart yerel seçimlerinin ardından seçilen Belediye Meclis üyeleri dün ilk toplantısını gerçekleştirdi. Tanışmayla başlayan toplantı komisyon üye seçimleriyle devam etti.

Belediye Meclisi yeni dönem ilk toplantısını dün gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın başkanlığında toplanan Mecliste ilk gün gerekli olan seçimler yapıldı. Meclisin açış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, bu dönem mecliste sadece AK Parti ve MHP gruplarının olduğunu belirtti. Geçtiğimiz dönem Demokrat Parti’den üyelik yapan şuanki AKP’li Kadir Özkan’a seslenen Günaydın, “Kadir eski partin bu dönem yok” dedi.

“ELİMİZİ DEĞİL VÜCUDUMUZU ORTAYA KOYACAĞIZ”

Daha sonra AK Parti Grubu adına söz alan Kadir Dal, “Bu görevi millet verdi, Isparta halkı adına yeni dönemde huzur ve mutluluk içinde geçirmeyi diliyorum. İnşallah Isparta’ya hizmette elimizi değil vücudumuzu ortaya koymaya AK Parti grubu adına hazır olduğumuzu bildiriyorum” şeklinde konuştu.

İLK ESPİRİ GÜNAYDINDAN

Öte yandan kendisini tanıtmaya başlayan Dal’a takılan Günaydın, “Kadir’in lakabı Yıkımcı Kadir’dir” dedi. Günaydın, “Kadir bizim çocukluk arkadaşımız. Özel hukuklarımız olan bir arkadaşımızdır” dedi.

MECLİS BAŞKAN VEKİLİ BELLİ OLDU

Tanışmanın ardından ilk olarak Belediye Meclisi Başkan Vekilliği seçimi gerçekleştirildi. MHP kanadı seçim için Nedim Yürekli ve yedek olarak da Musa Kaya’yı önerdi. AKP ise Canan Aydın ile yedeği Kadir Özkan’ı önerdi. Yapılan gizli oylamada 18 oy alan Nedim Yürekli 2 yıllığına Meclis Başkan Vekili olarak seçildi.

ENCÜMEN ÜYELERİ DE BELLİ OLDU

Diğer taraftan meclis Başkan Vekili’nin ardından Encümen Üyeleri de belli oldu. Buna göre MHP Orhan Eren, Hüseyin Dikyar ve Nail Bayram’ı önerirken, AKP ise Mehmet Ören, Hasan ünlü ve Arif Gürdal’ı önerdi. Yapılan gizli oylama sonucu Orhan Eren, Hüseyin Dikyar ve Nail Bayram 18 oyla Encümen Üyeleri seçildi.

İŞTE KOMİSYONLAR

Meclis Başkan Vekilliği ve Encümen Üyelerinin seçiminin ardından komisyon üyelerinin seçimine geçildi. Komisyon üye seçimleri 1 yıllığına açık oylama usülü ile seçildi. buna göre komisyonlar ve seçilen üyeler şu şekilde;

İMAR KOMİSYONU

MHP-Mustafa Şenel Karakaya

MHP-Akif Aslan

MHP-Süleyman Gülboy

AKP-Ali Tunçbilek

AKP-Mehmet Ören

 

PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU

MHP-Havva Gökdoğan

MHP-Ömer Tahir Gürakan

MHP-Ali Sancaktaroğlu

AKP-Yaşar ünlü

AKP- Emel Akbaş

 

TARİFE KOMİSYONU

MHP-Arif Aslan

MHP-Ali Sancaktaroğlu

MHP-Musa Kaya

AKP-Havva Saraç

AKP-Kadir Özkan

 

İSİM KOMİSYONU

MHP-Oğuzhan Göker

MHP-Orhan Eren

MHP-Muhittin Gül

AKP-Canan Aydın

AKP-Hasan Ünlü

 

AKDENİZ BELEDİYELER BİRLİĞİ MECLİS ÜYELERİ

MHP-Halil İbrahim Can

MHP-Muhittin Gül

MHP-Mustafa Şenel Karakaya

AKP-Ramazan Çırak

AKP-Salim Güntaç

MECLİSTE İKİ PARTİLİ DÖNEM

Bu arada Belediye Meclisi, bu dönem iki partili bir süreci yaşayacak. 17 üye ile çoğunluğu elinde bulunduran MHP’ye, 14 üye ile AKP muhalefet edecek. 

Bu haber 769 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...