YDYO´nun "Dil Pasaportu" Akreditasyon Süresi Uzatıldı

11 Nisan 2014 18:16

Avrupa Birliği ülkeleri arasında dil öğrenim standardı oluşturmak ve çok kültürlülüğü teşvik etmek amacıyla başlatılan Avrupa Dil Portfolyosu Projesi'ne dâhil olan Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Yabancı Diller Yüksekokulunun akreditasyon süresi uzatıldı.

Türkiye’deki kamu üniversiteleri arasında programını akredite ettiren ender okullardan biri olan ve ilk defa 2012-2014 yılları arasında merkezi Londra’da bağımsız akreditasyon kurumu “British Educational Affairs” (BEDAF) tarafından akredite edilen SDÜ YDYO’nun yeni akreditasyonu, 2016 yılına kadar geçerli olacak.

Akredite olmuş “Dil Pasaportu”nu kullanan öğrenciler, Avrupa Konseyine üye herhangi bir ülkeye gittiğinde bu belgeyi kolaylıkla kullanabilecek olup  bu belge lisans ve yüksek lisanslarını yurtdışında yapacak öğrencilere büyük kolaylık sağlayacak. Birey merkezli ve uluslararası tanınırlığı olan bu öğrenim sistemi, dil becerilerini “Dinleme (Listening)”, “Okuma (Reading)”, “Karşılıklı Konuşma (Spoken interaction)”, “Üretimsel Konuşma (Spoken production)”, “Yazma (Writing)” olmak üzere beş kategoriye ayırmaktadır. Bu beceriler, A1, A2, B1, B2, C1, C2 seviyeleriyle ölçülmekte olup bu modelin bir parçası olan “Dil Pasaportu” (Language Passport) başarılı olan tüm öğrencilere verilmektedir.

 

 

Bu haber 745 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...