Sağlıkta dijital sistem yaygınlaşıyor

11 Nisan 2014 18:07

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Osman Aydın, 2014 yılı itibariyle Isparta genelindeki tüm hastanelerin dijital hastane olacağını belirtti. Aydın, ayrıca sağlıkta Isparta’nın bu yıl büyük bir değişim geçireceğini söyledi.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Osman Aydın, 2014’de İl genelinde bulunan tüm hastanelerin dijital hastane olacağını belirtti. Türkiye’de yaygınlaşmaya başlayacak olan uygulamanın ilk olarak Isparta’dan start almasının çok önemli olduğunu bildiren Aydın, “Dijital hastaneye de geçişte özellikle ilçelerimizde park sistemi dediğimiz görüntüleri elektronik ortamda direkt doktorun bilgisayarına yansıtacak bir sistem kurulacak” dedi.

ESKİ SİSTEMLER TARİH OLUYOR

Öte yandan eski yıllarda olduğu gibi özellikle film ve röntgen gibi durumlarda vatandaşın elinde belgelerle dolaştığını ancak şimdi ise film ya da röntgen çekildikten sonra doktorun yanına gitmeden çekilen filmin doktorun bilgisayarına düşeceğini dile getiren Aydın, “Biz şuanda ilçelerde film çekiyoruz, onu banyoya gönderiyoruz. Daha sonra hastanelerde bir film testi yapılıyor. Yeni alacağımız cihazları ilçelerimize kurduğumuz zaman direkt elektronik ortamda film çekilince hasta film çıkacak ve doktora götüreceğim diye beklemeyecek. O anda doktorun ekranına düşmüş olacak. Doktor orada bakabilecek ve hasta istediği takdirde CD görüntüsü ile kendisine verilecek.

İKİ HASTANEDE KULLANILIYORDU

Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ile Isparta Devlet Hastanesi’nde bu uygulama şuanda var. 2014 yılında tüm hastanelerimizi bu sisteme geçirmiş olacağız” şeklinde konuştu.

 

 

Bu haber 635 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...