Resmen zehir soluyoruz!

11 Nisan 2014 18:05

Isparta, Ocak ayı hava kalitesi verilerine göre parta partiküler madde kirliği açısından en kirli ikinci İl oldu. Ayrıca ocak ayı boyunca partiküler kirlilik 21 gün boyunca aşıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Hava Kalitesi İzleme  2014 Ocak ayı raporuna göre Isparta partiküler madde (karbonlu maddelerin tam yanmaması sonucu havaya bırakılan katı maddelerce zengin atık gazlar) açısından havası en kirli ikinci il çıktı. Isparta'da partiküler kirlilik seviyesi ocak ayı içinde 21 kez aşıldı. Partiküler kirlilik oranı ortalama 181.26 µg/m3 olarak ölçüldü. Bu da seviye açısından sağlıksız ortam anlamına geliyor.   

ISPARTA  PARTİKÜLER KİRLİLİK YAŞIYOR

Ocak ayında Partiküler Madde ortalamalarının en yüksek bulunduğu hava kalitesi izleme  istasyonları sırasıyla Iğdır, Isparta, Manisa, Bolu, Siirt, Düzce, Kahramanmaraş (Elbistan), Hatay , Muğla  ve Denizli  olarak sıralandı.   Partiküler Madde rtalamalarının en düşük bulunduğu hava kalitesi izleme istasyonları sırasıyla İzmir (Şirinyer), İzmir (Çiğli), Kayseri 1 (OSB), Tunceli ve Adana oldu.

PARKİTÜLER KİRLİLİKTE SEVİYE AŞILDI

Partiküler Madde ortalamalarında 24 saatlik limit değer olan 100 µg/m3 seviyesini aşan  ilk on istasyon sırasıyla; Siirt, Hatay , Muğla , Ankara (Cebeci), Ankara (Sıhhıye), Isparta, Bolu, Denizli  ve Iğdır  oldu.  KARBONDİOKSİT KİRLİLİĞİ TEHLİKELİ DÜZEYDE DEĞİL

Karbondioksit kirliliği açısından ise Isparta havası en kirli iller sıralamasında 21'inci durumda. Isparta'da  karbondioksitin neden olduğu kirlilikte seviye aşılmadı. İlde ortamama karbonidoksit kirlililik oranı 45.37 µg/m3  olarak ölçüldü. Ocak ayında karbondioksit ortalamalarının en yüksek bulunduğu istasyonlar ise sırasıyla Şırnak, Muğla 2 (Yatağan), Trabzon , Tekirdağ, Yozgat, Bitlis, İzmir (Şirinyer), Karabük ve Van olarak sıralandı.

 

Bu haber 656 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...