SDÜ Hastanesi´nde bir ilk

9 Nisan 2014 19:11

Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi konferans salonunda ‘1. Total Ayak Bileği Artroplasti Kursu’ gerçekleştirildi.

Türkiye’de düzenlenen ilk ayak bileği protez kursu olma özelliği taşıyan kurs, Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Tolga Atay ve İstanbul Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi Kliniğinden Prof. Dr. Nurettin Heybeli başkanlıklarında gerçekleşti. Kursta, ayak bileğinde görülen ileri düzey osteoartrit (kireçlenme) tedavisinde, giderek yaygınlaşmaya başlayan ayak bileği protezinin cerrahisi katılımcılara anlatıldı. Kurs sonunda video-konferans yöntemi ile bir ayak bileği protezi ameliyatı canlı olarak izlettirildi.

Konunun önemi ile ilgili olarak konuşan Doç. Dr. Tolga Atay “Yıllardır ayak bileği osteoartrit (kireçlenme) tedavisinde artrodez dediğimiz dondurma ameliyatları yapılmaktadır. Bu sayede hasta ağrıdan kurtulmaktadır. Fakat hasta ayak bileğini bir daha oynatamaz. Günümüzde uygun endikasyon ve doğru tekniklerle yapıldığında ayak bileği protezi sonuçlarıartodez ameliyatlarına gore daha yüz güldürücü olmaktadır. Bu şekilde hasta ağrısız olarak ayak bileğini kullanabilmektedir. Bu amaçla meslektaşlarımıza bilgi birikimlerimizi ve tecrübelerimizi paylaşmak amacıyla İstanbul Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi Kliniğinden Prof. Dr. Nurettin Heybeli ile beraber düzenlediğimiz Ayak bileği protez kursumuzun ilkini Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde düzenledik. Bundan sonra her yıl tekrarlamayı amaçladığımız kursumuza birçok şehirden gelip katılan meslektaşlarımıza teşekkür ederiz” dedi.

Bu haber 847 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...