“Hayalleri olmayan bir toplumun ilerlemesi mümkün değildir”

7 Nisan 2014 16:03

Süleyman Demirel Üniversitesi İnsan Kaynakları ve Girişimcilik Kulübü tarafından düzenlenen “Girişimcilik” konulu konferans ile inşaat, havacılık, sağlık ve tarım gibi birçok farklı sektörde faaliyet gösteren Türkiye’nin lider firmalarından YDA Group’un Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan öğrencilerle buluştu.

Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan etkinlik, Üniversite Müzik Kulübü Orkestrası tarafından verilen müzik dinletisiyle devam etti. Katılımcılara sürpriz yaparak dinletide sahne alan  SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu da seslendirdiği “Namus Belası” şarkısıyla büyük beğeni topladı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan İnsan Kaynakları ve Girişimcilik Kulübü Başkanı Büşra Yüksek, farklılık ve farkındalık sloganı ile her ortamda yeni başarılar inşa eden bir kulüp olduklarını dile getirerek “Hiçbir zaman şikâyet etmeden her zaman çözüm odaklı olmaya çalışarak en iyisini istedik. Başarmak bir ekip işidir. Biz öyle şanslı bir kulübüz ki Türkiye’nin en inovatif ve Girişimci üniversitesine ve Türkiye’nin en girişimci rektörüne sahibiz. Onun varlığı,yaptıkları bize her daim yeni yollar açmakta ve bize her daim desteğini hissettirmektedir.Bizde her zaman yeniliklere açık olarak bize verilen bu desteğe layık olmak için üretken, meraklı ve bir o kadar da araştırmacı olmaya çalıştık, çalışmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.

Gelişmenin ve ilerlemenin hayal kurmakla mümkün olacağının altını çizen SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ise “Hayalleri olmayan bir toplumun ilerlemesi mümkün değildir. Üretim faktörleri, imkanlar, ham madde, emek- sermaye, bilgi gibi unsurlara hayat kazandıracak olan insandır” dedi.

İbicioğlu konuşmasının devamında, TÜBİTAK öğrenci projeleri başvurularında Türkiye'deki üniversiteler arasında birinci olan SDÜ’nün başarısının temelini oluşturan öğrencileri ve akademisyenleri kutladı. Hayatı disipline etmenin hem ülkeye hem de geleceğe önemli katkılar sağlayacağını belirten İbicioğlu, “Önemli sorunlarımızdan bir tanesi akademia ile iş dünyasının aynı dilden konuşamamalarıdır. Bundan kurtulmanın yolu sizdeki gizli olan cevheri harekete geçirerek sektöre enjekte edebilmektir. Ya her şeyimizle beynimizi etkin kullanacağız ya da takipçiliğe devam edeceğiz. Bu yönden bakınca kendine güvenmiş, başkalarından çok daha iyisini yapabilirim anlayışından yola çıkmış şirketlerimiz, iş adamlarımız var. Rol model olabilecek Hüseyin Arslan’ı sizlerle buluşturmaktan mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.

Başarıya giden yolda herkesin farklı bir hikayesi olduğunu belirten Hüseyin Arslan da başarılı insanların ortak yönlerinin olduğunu vurgulayarak başarılı olmanın püf noktalarını şöyle sıraladı: “Kendi alanınızda uzman veya maksimum bilgiye sahibi olmalı, kendinize güvenmeli, hayatta her şeyi değiştirebilirim cesaretini kendinizde bulabilmelisiniz. İş bitirici olmalı yani size verilen görevleri eksiksiz ve zamanında yerine getirebilmelisiniz. Liderlik misyonuna sahip olmak, inanmak ve inandığını yaşayabilmek de başarının diğer unsurudur. ” Arslan, öğrencilere Fatih Sultan Mehmet’in hayatından kesitler de anlatarak girişimciliği farklı boyutlardan ele aldı.

Duygusal zekanın çok daha etkili olduğuna duyduğu inancı dile getiren Arslan, iletişimde empatinin önemini vurgulayarak “Karşımızdakini anlayıp, düşüncelerimizi sağlıklı bir şekilde iletebiliyorsak iletişim kurabiliyoruz demektir." dedi.

Etkinlik sonunda SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu günün anısına Hüseyin Arslan’a hediye takdim etti.

 

 

Bu haber 848 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...