“Mahallemize ilk işim sosyal tesis kazandırmak”

7 Nisan 2014 16:02

30 Mart yerel seçimleri sonrası Hisar Mahallesi Muhtarı Mehmet Alyüz oldu. Dedesi Mehmet Alyüz ve Babası Erdoğan Alyüz’ün de muhtar olduğu mahallede üçüncü kuşak temsilcisi olarak görevi devralan Mehmet Alyüz, “Dedem görevinin bitmesine 3 ay kala yaşamını yitirdi. Aynı şekilde babam Erdoğan Alyüz de seçimlere 3 ay kala hayatını kaybetmişti” dedi.

30 Mart yerel seçimlerin ardından muhtarlığı kazanan adaylar da belli oldu. Son seçimlerde Hisar Mahallesi muhtarı Mehmet Alyüz oldu. 3 ay önce vefat eden muhtar Erdoğan Alyüz’ün oğlu olan Mehmet Alyüz’ün ilginç bir hikâyesi bulunuyor. 

DEDESİ HİSAR MAHALLESİ MUHTARIYDI BABASI DA

Yaşadıkları mahallede daha önce dedesinin ve babasının da muhtarlık görevinde bulunduğunu ve ikisinin de görevi sırasında hayatlarını kaybettiklerini belirten Mehmet Alyüz, aynı ailenin 3. kuşak temsilcisi olarak bu seçimlerde görevi devraldı.

“AİLEMİN GELENEĞİNİ YAŞATMAK İÇİN ADAY OLDUM”

1971’den 1986’ya kadar dedesi Mehmet Alyüz’ün muhtarlık görevini sürdürdüğünü ve seçimlere 3 ay kala rahatsızlanarak yaşamını yitirdiğini bildiren Alyüz, “1986’da yapılan seçimlerde de rahmetli babam Erdoğan Alyüz aday oldu ve kazandı. Babam da 2013 tarihine kadar Hisar Mahallesi’nin muhtarlığını yaptı. Yine seçime 3 ay kala dedemin rahatsızlanması gibi vefat etti. Seçime kadar süreyi azamız geçirdi. Ben de babamın hizmetlerini devam ettirmek için aday oldum. Mahallelinin takdiri ile bu göreve seçildim” dedi.

GÖREVİ OĞLU ALYÜZ’E BIRAKMAK İSTİYOR

Bu arada kendisinin de bir oğlu olduğunu ve hedefinin bu görevi mahalle sakinlerinin de takdiriyle yapabildiği kadar yapıp oğluna devretmek olduğunu ifade eden Alyüz, “Bir tane oğlum var. Adı rahmetli babamın ismi olan Erdoğan Alyüz. Allah nasip ederse bu görevi uzun süre yapmak istiyorum. Yetki verilirse oğlum da 4. kuşak olarak bu görevi sürdürebilir” dedi.

İLK İŞİ SOSYAL TESİS VE MUHTARLIK BİNASI KAZANDIRMAK OLACAK

Göreve geldikten sonra yapacağı işleri açıklayan Alyüz, “Mahallede sosyal tesis eksikliğimiz var. Şuanda öncelikli gündemimiz budur. Daha sonra mahallemizin eksikliklerini gözden geçireceğiz. Mahallemizde fakirlerimiz çok. Onlara yardım konusunda aracı olmaya çalışacağız. Yağmur suyu projemiz var. Bunu belediye ile paylaşacağız” dedi.

 “HALKIN GÜVENİNİ KAZANDILAR”

Öte yandan mahalle sakini emekli İsmail Cihan Kaydu da Alyüz ailesinin 3 kuşak muhtarlık yapmasının halkın güvenlerini kazanmasından ileri geldiğini belirtti. Kaydu, “Mahallelinin sorunlarıyla bire bir ilgilendikleri için halkımız kendilerini göreve getiriyor. Mehmet Alyüz’ü tebrik ederim. Rahmetli Mehmet Alyüz benim kayınpederim olur. Isparta’da ‘Deli Molla’ diye geçer lakabı. Görevin aynı anda yapılmasını isterdi. Her şeyi eksiksiz yaptığı için kuşakları da bu görevi sürdürüyor. Kayınçom Erdoğan Alyüz de babasının çalışmalarını devam ettirmiştir. Kendisi de göreve layık olmuştur. Kendisine Allah rahmet eylesin” diye konuştu.

ALYÜZ AİLESİ HEP HİZMET ETTİ

Diğer taraftan mahalle esnafı Metin Bozlar ise “Mehmet Beye hayırlı olsun. Babasının görevinden memnunduk. Alyüz ailesinin hizmetleri iyi olduğu için mahalle halkı Mehmet Alyüz’e görev verdi” şeklinde konuştu.

 

 

Bu haber 905 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...