“Demokratik bir tüzük olmadığı için kim gelirse gelsin başarısız olunur!”

7 Nisan 2014 15:47

Son dönemde CHP’de yaşanan olayları kaygıyla izlediğini ve içinin sızladığını belirten CHP eski Yöneticisi Mükerrem Selçuk, “CHP’nin temel eksikliği; Demokratik bir tüzüğe sahip olmayışıdır” dedi.

CHP’de son dönemde basına yansıyan olumsuz gelişmeler eski parti yöneticilerini harekete geçirdi. Bunlardan birisi olan Mükerrem Selçuk, dün basın toplantısı düzenleyerek düşüncelerini ve kaygılarını aktardı.

“ESKİ YÖNETİMİ DE YENİ YÖNETİMİ DE ELEŞTİRDİ!”

CHP’nin başarısızlığının altında yatan en büyük sebebin demoktratik bir tüzüğünün bulunmadığı olduğunu ileri süren Selçuk, “Partinin yöneticiliği konumuna gelen insanların dününü de bugününü de biliyorum. Her gelen partiden yararlanmaya çalışıyor. Aslında CHP’nin temel eksikliği; Demokratik bir tüzüğünün bulunmayışı. Ama siyasi etiği ve duruşu olmayan insanların da bu partide üst düzey görevler aldığını da gördük” diye konuştu.

“BU AÇIKLAMALARI YADIRGIYORUZ!”

Öte yandan CHP yöneticileri tarafından yapılan açıklamaları yadırgadıklarını da ifade eden Selçuk, şunları söyledi; “Parti içi konuşulması gereken sorunlar basına yansıtılıyor. Bazı insanların demokratik olmayan tüzükten bir şeyler nemalanmak adına yaptıkları işlere karşıyız. Bu konuda mücadelemizi demokratik zeminde sürdüreceğiz. Parti içi sorunlar Genişletilmiş İl Divan Toplantısında değerlendirilmesi gerekirdi. Şu anda CHP’de siyaseti yürüten 10-15 figüran var. Her şeyi onlar belirliyor.

“SORUN VEDAT BAŞKAN DEĞİL”

Diğer taraftan sorunu tamamen Vedat Başkana yüklemek doğru değil. Ön seçim olmadığı için bu partide bu sorunlar şimdi de yaşanır 2023’de de. Çünkü bu partide siyaset üreten insanlar yorulmadan hak etmeden geliyor. Biz buna karşı çıkıyoruz.

“GÜNAYDIN’A GİDEN OYLARIN YANSIMASI DA BU ASLINDA”

CHP’nin Günaydın’a giden oylarının yansıması da bu aslında. İnsanların kuralı kalmıyor artık. Çakmakçı gibi bir adayımız çıktı. Seçilme yöntemi demokratik olmamakla birlikte kabullendik. Ama bakıyoruz 22 bin oyun 11 bin oyu yok. 5 bin oyu MHP’ye verdiysek zaten 6 bin oyla kazandı Günaydın. AK Parti umudunu bize bağlamıştı. Bizim oyumuz yerinde duruyor olsaydı AK Parti adayı kazanmıştı.”

 

 

Bu haber 998 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...