Her SDÜ öğrencisinin bir dikili ağacı olacak

3 Nisan 2014 16:29

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yürütülen “Üniversitelerde 5 Milyon Öğrenciye 5 Milyon Fidan Kampanyası” kapsamında 58 bin SDÜ öğrencisi için Güneykent Ağaçlandırma Sahasında ağaç dikimi gerçekleştirildi.

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız, Orman Bölge Müdürü Değirmenci, Orman İşletme Müdürü Ramazan Balcı, akademisyenler ve öğrencilerin katıldığı etkinlikte, yaklaşık 400 dönümlük arazi içerisine karaçam, badem, ardıç ve çoğunluğu sedir olan 58 bin ağaç fidanı toprakla buluştu. Aynı gün içerisinde Senirce Köyü Kağnı Deresi Mevkiine de 2 bin fidan dikildi.

Etkinlikte konuşan Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız, “Üniversite öğrencilerimizin her biri fidandır; burada her öğrencimiz için bir fidan dikiliyor. Bu da doğaya karşı duyarlılığımızın güzel bir göstergesidir.” dedi.

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Orman Bölge Müdürü Mustafa Değirmenci, İlimizde son on yılda 574 bin dekar alanda çalışma yapılarak 68 milyon adet fidanın toprakla buluştuğunu ,ülkemiz genelinde 2013 yılında başlatılan 5 Milyon Öğrenciye 5 Milyon Fidan Kampanyası kapsamında Üniversitemiz işbirliği ile 58 bin Süleyman Demirel Üniversitesi öğrencisi için 58 bin adet fidan dikildiğini belirtti.

Bu haber 843 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...