Batı Akdeniz, MARBLE 2014 Uluslararası Doğaltaş Fuarında

3 Nisan 2014 16:28

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), sektörünün önemli organizasyonu olarak kabul edilen ve 20’nci kez gerçekleştirilen Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’nda (MARBLE 2014) stant açan Burdur, Isparta ve Antalya firmalarını yalnız bırakmadı. Türk ve yabancı mermer ve doğaltaş sektörünü İzmir’de buluşturan fuarda, ikili görüşmelerinde tanıtım yapan BAKA, Batı Akdeniz’in mermer potansiyeli hakkında da katılımcıları bilgilendirdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZFAŞ’ın düzenlediği 26- 29 Mart 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilen MARBLE-2014 Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’na yaklaşık 45 bin metrekare alan üzerinde gerçekleştirildi ve 912’si yerli olmak üzere 32 ülkeden toplam bin 187 firma katıldı.

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Başkanı ve BAKA Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf KEYİK, BAKA Genel Sekreteri Tuncay ENGİN ve Burdur Yatırım Destek Ofisi (YDO) Koordinatörü Mehmet CANDAN’dan oluşan BAKA ekibi, Burdur Defterdarı Ramazan TAŞALTIN, BUTSO Yönetim Kurulu üyeleri İbrahim SOLAK, Osman KURT, Aykut ACUN ve Ali GÜR ile Burdur Doğaltaş ve Mermer Makine Üreticileri Derneği Başkanı Nasuh EKİNCİ ile birlikte Antalya, Isparta ve Burdur bölgesinde faaliyet gösteren 77 firma ile diğer stantları gezdi.

Fuarda, yarı işlenmiş ve ham olmak üzere yaklaşık 14 bin ton mermer ve doğaltaş, fabrika makinaları, ocak-iş makinaları ve ekipmanları ile sarf malzemeleri olmak üzere 4 ana grupta ürünler sergilendi. BAKA ekibi, stant ziyaretlerinde gerçekleştirdiği ikili görüşmelerde, son 15 yılda 23 kat büyüyen doğaltaş sektöründe Burdur başta olmak üzere Batı Akdeniz Bölgesi’nin ihracattan hak ettiği payı alması için BAKA’nın yaptığı ve gelecekte yapmayı planladığı çalışmalar hakkında katılımcıları bilgilendirdi ve BAKA ile Batı Akdeniz Bölgesi’ni tanıtan kitapçıklar ile bölge sektör raporlarını ziyaretçilerle paylaştı.                   

 

 

Bu haber 1013 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...