Rektör İbicioğlu Ulusal Başarılara İmza Atan Yalvaç MYO Öğrencilerini Tebrik Etti

31 Mart 2014 14:48

İki yıl önce açılan ve öğrenciler tarafından en çok tercih edilen programlardan biri olan Süleyman Demirel Üniversitesi Yalvaç Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı, bu yıl Türkiye genelinde ulusal ve uluslararası düzeyde gerçekleştirilen yarışmalara katılarak çeşitli başarılar elde etti.

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, pek çok alanda ödül alan Yalvaç MYO Müdürü Doç. Dr. Muhammed Sadık Akdemir ve beraberindeki heyeti makamında kabul ederek Yüksekokul öğrencilerini başarılarından dolayı tebrik etti. Daha aydınlık bir gelecek için bilimsel, teknolojik ve kültürel anlamda donanımlı bireyler yetiştirmek gerektiğini belirten İbicioğlu, öğrencilere günün anısına hediyeler verdi.

Ulusal ve uluslararası yarışmalarda elde edilen başarılar:

1-      6. Geleneksel Uluslararası Antalya Altın Kep yemek yarışmasında Aşçılık Programı Öğrencileri Emre Özcan, Hüsamettin Coşkun ve Aykut Yaman: Üniversiteler arası Balık Yemekleri kategorisinde Somon ızgara yemeği ile Türkiye Üçüncülüğü.

2-      2.Balıkesir Yöresel ve Ulusal Yemek Yarışmasında Aşçılık Bölümü Öğrencileri Ömer Acar,Sena Öz,Alican Acar,Gözde Erol ve Özlem Bakar ; kuzu yarışması gençler kategorisinde 2 adet gümüş madalya, grup olarak en iyi dostluk ödülü ve 5 altın madalya.

3-      Bolu’da yapılan 1.Ulusal Yemek Yarışması ve Aşçılık Şampiyonasında Aşçılık Bölümü öğrencilerinden Ayşe Ezgin , Gözde Erol, Alican Acar, Sena Öz, Özlem Bakar ve Ömer Acar;  1 adet gümüş madalya, 2 adet bronz madalya ve yılın en iyi üniversitesi kategorisinde bronz madalya.

Bu haber 886 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...