“Türkiye’yi kirlilikten temizlemek için hep beraber elimize süpürgeyi alıp sandığa gideceğiz”

25 Mart 2014 18:38

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,  dün ilimize gelerek Hükümet Meydanını dolduran Ispartalılara seslendi. Kılıçdaroğlu beraberinde; Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Sakarya Milletvekili Engin Özkoç ve Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan’ı da getirdi. Kılıçdaroğlu bu arada Isparta’ya 2 saat gecikmeli geldi.

“BAŞBAKAN KEMAL’ SLOGANLARIYLA KARŞILANDI”

Miting için hazırlanan platforma çıkan Kılıçdaroğlu’nu Ispartalılar “Başbakan Kemal” sloganlarıyla karşıladı. Isparta’dan övgü dolu sözlerle bahseden Kılıçdaroğlu, 30 Mart yerel seçimlerinde katılımcılardan bazı sözler aldı. Kılıçdaroğlu, “İnşallah genel seçimlerden sonra Isparta’ya Başbakan olarak geleceğiz. Sizler destek verdiğiniz sürece Türkiye’yi değiştireceğiz. Türkiye’yi kirden arındıracağız. Mart bahar ayıdır. Ağaçlar çiçek açarlar. Baktıkça huzur duyarız. Kadınlarımız bahar temizliği yapar. Şimdi 30 Mart geliyor. Temizliğe hazır mısınız? Türkiye’yi kirlilikten temizlemek için hep beraber elimize süpürgeyi alıp sandığa gideceğiz. Haramilerin iktidarını yıkıp halkın iktidarını kuralım. Isparta’daki olmaktan onur duyuyorum, şeref duyuyorum. Isparta ile bütün Türkiye gurur duyacak. Isparta yeni bir tarih yazacak. Isparta tarihine sahip çıkacak. Isparta insanına sahip çıkacak” diye konuştu.

“NAMUSLU BİR İNSAN BU ÜLKEYE CUMHURBAŞKANLIĞI

YAPMIŞ BİRİNE ASLA YUH ÇEKTİREMEZ!”

Öte yandan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Isparta mitinginde 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’i kendi memleketinde yuhalattırdığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Isparta’nın bizim tarihimizde önemli bir yeri var. Önemli bir devlet adamı Demirel, Allaha uzun ömürler versin. Büyük mücadeleler verdi. Pek çok sefer demokrasi aksamasın diye uğraştı. Yürüyerek kaldırımlar aşınmaz gibi önemli sözleri vardır. Ufkumuzu açtı. Hiçbir siyasetçinin arkasından kötü söz söylemedi. Süleyman Bey Cumhurbaşkanı döneminde önemli bir görev yaptı. Onun görevinde tarafsızlığı Tüm Türkiye için örnek mücadeledir. Buraya bir kişi geldi Başbakanlık koltuğunda oturan bir zat!” adı neydi. Unutmuştum hatırlatın. Bir Başçalan geldi. Bu meydanda Süleyman Demirel’i yuhalattı. Onu kınıyorum. Namuslu bir insan bu ülkeye cumhurbaşkanlığı yapmış birine asla yuh çektiremez! Şimdi ayın 30’u gelecek. Çok şeyler kaybediyoruz ama yeni şeyler kazanıyoruz” dedi.

“NASIL BİR İNSANSIN SEN?”

Twitter’ın yasaklanamayacağını da belirten Kılıçdaroğlu, “Demokrasimize, özgürlüğümüze müdahale ediyorlar, twittere’e yasak getiriyorlar. Becerebilirler mi? Yasaklayabilirler mi? Onu yapamazlar. Ama malı götürmeyi iyi bilirler. Onun görevi kul hakkı yemektir. Onlar haram parayla besleniyorlar. Onlar harama ortak oldular, helale değil. Emin olun vicdanlarında V harfi bile yok. Nasıl bir insansın sen?” diye sordu.

CHP İKTİDARINDA YAPILACAKLARIN SÖZÜNÜ VERDİ

CHP İktidarında yapılacakları anlatan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi; “Özgürlüklerin önünden bütün engelleri kaldıracağız. İşadamlarımız rahat olsunlar bizi eleştirdiler diye vergi müfettişleri göndermeyeceğiz. Kadın erkek eşitliğinin sağlayacağız. Kadının kılık kıyafeti üzerinden siyaset yapıyorlar. Kadınlarımızın başı ister açık ister kapalı olsun hepinizin başımın üstünde yeri var. Geliri olmayan, ya da asgari ücretin altında olan her ailenin sigortası olacak. Banka hesabına yatırılacak. O aileyi asla namerde muhtaç etmeyeceğiz. Çiftçinin durumu belli. Ektiği ürünün karşılığını alamıyor. Dünyanın en pahalı mazotunu satıyorlar. Gürcistan’da mazot 2, Türkiye’de 5 lira. Orada petrol yok bizde de. Orada politikacılar var, burada da orada da iktidar var burada. Şu soruyu ayın 30’un sandığa giderken sorun. Mazotu neden 5 TL’den alıyorum? Sebebini bir düşünün. Elinizi bir vicdanınıza koyun göreceksiniz. Onlar çalıyorlar faturayı size kesiyorlar. O yüzden ayın 30’unda sandığa gidip yeni Türkiye yazmak için gidin. Esnaf kardeşim sen devlete yük olmazsın. 12 yılda çok kan kaybetti. Esnaf kardeşim primini öder emekli olur ama geçinemez. İşine devam ederse %15 sosyal destek primi kesilir. CHP iktidarında senin aylıklarından 5 kuruş bile kesilmeyecek. Esnaf prim borcunu 2 ay ödemezse Başçalan’ın hükümeti sağlık hizmetini vermem diyor. Eşine de vermem diyor. Ama icraya verir ve faiziyle geri alır. Halkın iktidarında sana söz veriyorum prim borcun olsun olmasın sağlık hizmeti vermeyi namus söz veriyorum. Emekliye geliyorum. Hayatından memnun musun? Ama Başçalan diyor ki emekliler çok memnun. Emekli kardeşim; aldığın emekli aylığı yetmiyor diyorsan ayın 30’unda sandığa gideceksin önce vicdanının sorgulayacaksın. Size para yok diyor kendilerine gelince Bilal oğlan, Başçalan götürüyor aile boyu götürüyorlar. Hala vicdanın rahatsız değil mi? 10 milyon emekli var bu ülkede. Onun unvanını artık bütün dünya biliyor. Ben eski maliyeciyim. Onların paraları nasıl götürdüğünü iyi biliyorum.

Oy kullanan yurttaşlarıma sesleniyorum. Sizin çocuklarınız 2,5 milyon kişi ilk kez sandığa gidecek. Size yasak getiren Başçalan sizden korkuyor. Özgür bir Türkiye istiyorsanız, düşüncelerinizi açıklayabileceğiniz yer Atatürk’ün partisi CHP. Berkin’in alamadığı ekmeği Bilal’e yedirmeyiz. O zaten ekmek yemiyor ki pasta yiyor. Ekmeği garip gureba yiyor. Elinde 340 milyon Avro tutuyor. Yüzüne gözüne dursun. Samimi söylüyorum sevgili Başçalan diyorum; sana katrilyon lazımsa kampanya başlatacağım o parayı toplayıp vereceğim düş yakamdan diyorum. Ama doymuyor.

“BU TELEFON KONUŞMALARINI PARALEL DEVLET Mİ YAPTIRDI?”

17 Aralık’ta paralel devlet darbe yaptı diyor. Isparta’nın vicdanına sesleniyorum; O Bakanın koluna 700 bin TL’lik saati paralel devlet mi taktı? Reza Zarrab’ın uçağıyla Umreye paralel devlet mi gönderdi. Bakan çocuklarının evine 7 para kasasını paralel devlet mi koydu? O kasaların içine milyonlarca Dolar’ı, Avro’yu paralel devlet mi koydu? 18 Aralık saat 10.53’de Başçalan oğluna ‘Paraları sıfırladınız mı?’ diyor. Hayır diyor oğlu da. Ne kadar kaldı diyor ‘30 milyon Avro kaldı baba’ diyor. AKP’ye oy veren saygıdeğer yurttaşlarıma sesleniyorum; Erdoğan’a o konuşmayı paralel devlet mi yaptırdı? Yine İçişleri Bakanı Muammer Güler oğluyla telefonda konuşuyor; ‘Evi polisler bastı oğlum ne kadar para vardı?’ diyor. Oğlu da ‘Sen biliyorsun baba’ diyor. Tekrar soruyor ‘Ne kadar para var?’ diyor oğlu da 1 milyon TL var baba’ diyor. İçişleri Bakanı’na o telefonu paralel devlet mi yaptırdı? Rıza Zarrab şüpheleniyor içişleri Bakanı Güler’i arıyor; ‘Beni MİT mi takip ediyor? Diye soruyor. O da ‘Hayır araştırdım kimse seni takip etmiyor. Eden varsa da ben önlerine yatar seni durumu kurtarırım’ diyor. Yine vicdanlara sesleniyorum; Bir yabancı ülke vatandaşı kendini güvence altına almasını İçişleri Bakanın da onun önüne yatmasını paralel devlet mi istedi?

“17 ARALIK DARBE DEĞİL DEVLETİN VİCDANININ HAREKETE GEÇMESİDİR”

18 Nisan 2013 MİT bu Başçalan’ın önüne 3 sayfalık rapor konuldu. ‘Rıza Zarrab’la şu bakanlar arasında ilişki var’ denildi. Sonra ‘Duyulursa hükümet zor durumda kalır’ denildi. Ama Başçalan 17 Aralık’a kadar bir şey yaptı mı? Hayır. O zaman devletin vicdanı hareket geçiyor. Zarrab’ın Türkiye Cumhuriyetinin Bakanını parayla satın alıyor. Darbe değil. Bakanlar parayla satın alınmışsa orada bir sıkıntı vardır.

“17 ARALIK’TA MEVLANA’NIN HAKKA YÜRÜDÜĞÜ GÜNDE BİR HÜKÜMETİN DEVLETİ NASIL SOYDUĞU ORTAYA ÇIKTI”

Başçalan’ın neden meydan meydan gezdiğini sanırım anladınız. Bu kirliliği kaldırmamız lazım. Temiz bir siyasetin bu ülkeye gelmesi lazım. Provokasyon yapıyorlar. Ama biz kavga etmeyeceğiz. Berkin öldü hepimiz üzüldük. Burakcan öldü hepimiz üzüldük. Hiç kimsenin ölmesini istemem. Ama o ne yaptı. Berkin’i meydanlarda yuhalattı. Ölünün arkasından olmaz. Asla kabul etmiyorum. Burakcan’ın babasını aradım. Bizim yüreğimizde insan sevgisi var. Ben özellikle AKP’ye oy verenlere şunu da söylemek isterim; Hiçbir zaman ‘sen neden oy verdin?’ diye insanları suçlamam. 17 Aralık’ta Mevlana’nın hakka yürüdüğü günde bir hükümetin devleti nasıl soyduğu ortaya çıktı.”

“BİZ ÇALAMAYIZ UTANIRIZ”

Diğer taraftan AK Parti seçmenine seslenen Kılıçdaroğlu, “Elinizi vicdanınıza koyun ve öyle oy verin. Her kuruşun hesabını veren hükümetin yolunu açacağız. Bunu bütün dünya bekliyor ve kaygıyla bizi takip ediyorlar. Sağduyunuza güveniyorum. Geliyor burada konuşuyor.  11 Yıldır iktidardasın ne yaptın Isparta’ya? İşsizlik var mı? Hiç ağzına işsizlik lafını alıyor mu? Onun derdi Bilal’e para stoklatmak. Yaptığı iş bu. 30’unda helalden yana mı haramdan yana mı oy kullanacaksınız? Rüşvete, yolsuzluğa ortak olmayın. Oyunuzu altı ok’a CHP’ye basın. Diyorlar ki ‘Bu CHP var ya CHP gelirse devleti yönetemez’. Hayatımda duyduğum en saçma şey. Devleti kuran parti nasıl yönetemez? Millet Kurtuluş savaşına gitmiş dedesi kümeste saklanmış. Kendi ağzıyla itiraf etti. Biz çalamayız utanırız. Milletin önüne çıkamayız. Birisi bize hırsız derse utanırız. Bunlara hırsız deyince kılları kabarıyor. Dünyada hiçbir ülkesinde meydanlarda hırsız denmemiştir. Ve haklı olarak deniyor.

“HOCAMIZIN BELEDİYE BAŞKANI OLMASI BİZİM İÇİN DE BÜYÜK ONUR”

Isparta’da bir tarih yazacağız. Bir adayımız var. Hayatını eğitime adamış. Isparta’ya hizmet etmek istiyor. Lütfü hocamız diyor ki ‘Sizin oylarınızla inşallah ayın 30’unda Isparta’da belediye Başkanlığı koltuğuna oturacağım ama sözüm söz her kuruşun hesabını vereceğim’ diyor. Isparta’ya hizmet etmeyi onurlu bir görev kabul ediyor. Isparta’ya belediye başkanı olması bizim de onurumuz. Hocamı size emanet ediyorum” şeklinde konuştu.

ZENGİNLEŞME SÖZÜ VERDİ

Kılıçdaroğlu’ndan sonra Belediye Başkan Adayı M. Lütfü Çakmakçı söz aldı ve “Size söz veriyorum hizmet edeceğiz, hesap vereceğiz ve zenginleştireceğiz” dedi.

“ZENGİNLEŞECEĞİM DEMİYOR ZENGİNLEŞECEĞİZ DİYOR”

Çakmakçı’dan sonra bir hususa dikkat çeken Kılıçdaroğlu, “Hocam dikkat edin ‘Zenginleşeceğim’ demedi. ‘Zenginleşeceğiz’ dedi. Siyasette politikacı zenginleşiyorsa halk fakirleşir. Hocam çok önemli bir şey dedi. Isparta bir gönül kenti, göller kenti. Ona büyük bir başkan yakışır” diye konuştu.

27 DAKİKA KONUŞMA YAPTI

Kılıçdaroğlu Isparta’da yaklaşık 27 dakika konuşma yaptı ve ardından Burdur’a geçti.

 

 

Bu haber 846 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...