“Bu şehri ‘vay be’ dedirtecek hale getireceğim”

25 Mart 2014 18:37

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, yerel seçimlere 4 gün kala son projelerini de açıkladı. Yatırım konusunda hükümete güvenmediklerini belirten Günaydın, “Bizi şiddetle kıskanıyorlar. Bükemediğin eli öpersin. Bu da bir kibarlıktır. İkincisi vizyonsuz ve bilgisizler. Ama ben herşeye rağmen bu şehri ‘Vay be’ dedirtecek hale getireceğim” dedi

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, yerel seçimlere sayılı günler hatta saatler kala son açıklamalarını da yaptı. Halktan tekrar yetki isteyen Günaydın, yeni projelerini açıklarken iktidara da yüklendi.

“HERKES  BU ŞEHRİN MEYDANINA ‘NE OLMUŞ’ DİYECEK”

İlk olarak Isparta’nın en büyük sorunlarından biri olan trafik ve otopark sorununa el atmaya hazırlanan Günaydın, kendisine yetki verilmesi halinde eski İl Özel İdaresi binasının bulunduğu alana üstü yeşil alan altı 4 kat otopark olacak şekilde çalışma yapılacağını belirtti. Masal ve hikaye anlatmadıklarını ifade eden Günaydın, “Sağlık Müdürlüğü arkasında 5 bin m2 alan var. Buranın tamamını 4 kat yer otoparkı yapacağız. Büyük kazık temeller çakılarak toprak altı 4 kat oyulacak. 8 asansörlü olacak. Araç geldiğinde güzelce park edilecek. Yeni meclis üyeleri ve İl Genel Meclis üyeleri ile Valimizle anlaşırsak oraya otopark yapılacak. Üzerine yeşil alan ve meydan yapacağız. Sağlık İl Müdürlüğü de bugün depreme dayanıklı değil. Orayı da işin içine kattığımız zaman Kavaklı Camiden es yaparak, meydandan meydana entegre olacağız. Şehrin kaderi bir anda değişecek. Herkes bu şehrin meydanı ne olmuş diyecek” dedi.

“KAYMAKKAPI’DAKİ OTOBÜSLER KALDIRILIYOR”

Öte yandan Kaymakkapı Meydanında duran otobüsleri de kaldıracaklarını bildiren Günaydın, “Bir tünel düşüncemiz var. SDÜ  ile birlikte çalışıyoruz. Üniversitedeki arkadaşlarımız trafik akış planını çizdiler. Belki de Hükümet Meydanı’nın altına da 7 katlı otopark projemiz var. Bunu yaparsak meydan daha düzgün duracak. Bunun için büyük sermaye çalışmalarını tamamladık. Belki de merkezi 3 bin araçlık otoparkla çözebilir miyiz diye düşünüyoruz. İlk olarak 700 araçlık otoparkı yapacağız. 113 Caddeden sağa sapınca bir otoparkımız var. Oraya da yapıyoruz. Buradaki otoparklar birinci sınıf birinci kalite malzemelerden yapılacak. Aydınlatma sistemleri bir numara olacak. Burası da 350 araçlık otopark olacak.

“OTOPARK KÜLTÜRÜNÜ ISPARTA’YA GETİRECEĞİM”

150 milyon üzerinde bir masraf yapıyoruz. Şehir merkezinde yer üstünde araçların üzerinde park edilmemesini istiyoruz. Saat başına otopark için 4 lira alındığını duydum. Belediyede Otopark İşletmeleri Müdürlüğü kuracağım. Belediyeye işlettireceğim. Geçenlerde sokak işletmecisine verdik. Bizi 3-4 ay yordu. Ağzımızı yaktı. Çürük işletmecilerle uğraşmaktansa bir müdürlük kurarım. Otopark kültürünü Isparta’ya getireceğim. Burada kâr gütmeyeceğiz. Masrafları çıkartacağız. Hizmet gayesi götüreceğiz” diye konuştu.

“BİR DEFA HÜKÜMETE GÜVENMEMEK LAZIM”

200 bin nüfuslu Isparta’ya devletten 2 milyon TL para geldiğini belirten Günaydın, bu paranın personel maaşına bile yetmediğini söyledi. Yapılacak olan yatırımlarda hükümete güvenilmemesi gerektiğini vurgulayan Günaydın, “Eğer güvenirseniz geçen belediye gibi oluruz. Müjdeler olsun diye 4 bin kişilik işletme kuracağız diye geldi AK Parti, ama ne oldu? Büyük ihalelerle Isparta soyuldu. Hükümet gücüyle Isparta’nın soyulmasında etkili oldu. 5’e yapacağını 25’e yaptı ve bu paralar Isparta’dan gitti. Ben her ay 2 milyon borç ödüyorum. Devletten aldığımdan fazlasını her ay Balaman borcu olarak ödüyorum. Türkiye’de adalet kalmadığını kendi işlerimden ve Isparta’ya yapılanlardan anladım” dedi.

“MAHALLELERDE ÜRETİM İSTASYONLARI KURACAĞIZ”

Diğer taraftan üretici pazarı için mimarisi güzel ahşaptan yerler yapacaklarını ve mahallelerde üretim istasyonları kuracaklarını ifade eden Günaydın, şunları söyledi; “ISMEK’imiz var. Bundan yararlanarak mahallelere kurslar açacağız. Ciddi kalite seçimi ve satış ürünleri konulacak. Şehrin en güzel yerinde kocaman bir mağaza açmak istiyorum. Mahallelerde çalışmak isteyen bayanlarımızın ürünleri orada satılacak. Kâr gütmeden satışı oradan yaptıracağız.

“TÜRKÇE OLİMPİYATLARINI DESTEKLEYECEĞİM”

Türkçe Olimpiyatları konusuna gelince. Üst düzeyde yetkili yaptırmayacağım demiş. Ben üzüldüm. 25 bin kişi gelip seyrediyor. Halkın bir ihtiyacı. Onun için destekleyeceğim. O bizim şerefimizi artıran bir konu. Gerekirse kendim yapmaya çalışacağım.

“YENİ OTOGARI ÇÜNÜR’E YAKIN BİR YERE

KURULACAK KÖY GARAJI DA YANINA GİDECEK”

Yeni otogarın imarda yeri belli. Çünür’e yakın bir yerde. Kızımla birlikte bir çok vilayete otogar yaptık. Kütahya otogarının benzerini Isparta’ya yapmak istiyoruz. İnşallah Kütahya otogarı Türk modern mimarisiyle yapılan bir projedir. İleriye yönelik bir otogar yapılacak. Kütahya’daki otogar ödül kazanan bir proje. Bir daha da otogar derdiyle de kimse uğraşmayacak. Köy Garajı’nı da yanına götüreceğiz.

“GÖZÜNÜZÜ OYARIM SİZİN”

Bana ‘hırsız’ diyorlarmış. Sizin gözünüzü oyarım! Bin kere hırsız da deseniz hırsız, soyguncu kelimesi size ait. Sizin gibi soyguncu olsam hiçbir şey yapamazdım. Aldığınız paraları nereye koydunuz? Bana bu lafı söyleyecekler. Konuşmalarında her ikisi de özür diler ve bir daha yapmayacağım, iftiralar atmazlarsa ben onların elini sıkarım ve teşekkür ederim. Ben nezaket karşısında 5 kat nezaketli adamım.

“VİZYONSUZ VE BİLGİSİZLER!”

Diğer taraftan iktidar kanadına da yüklenen Günaydın, “Bizi şiddetle kıskanıyorlar. Bükemediğin bileği öpersin. Bu da bir kibarlıktır. İkincisi vizyonsuzluk ve bilgisizlik.” 

Bu haber 867 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...