TÜBİTAK Bölge Finallerinde Altınbaşak Rüzgarı

25 Mart 2014 18:23

Altınbaşak Eğitim Kurumları TÜBİTAK bölge proje yarışmasında bir  birincilik bir  ikincilik ve iki  üçüncülük aldı.

TÜBİTAK tarafından bu yıl 45'incisi düzenlenen Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nın Isparta, Antalya, Konya, Denizli ve Burdur illerini kapsayan Isparta Bölge Yarışması'na katılan 543 projeden 90'ı sergilendi.

Altınbaşak Eğitim Kurumlarından toplamda 6 proje finalist oldu. Altınbaşak Eğitim Kurumları proje sorumlusu Osman Mutlu Isparta’da en fazla projesi kabul edilen eğitim kurumu olmaktan gurur duyduklarını belirtti.

10. sınıf öğrencilerinden Necati Berk Günlük adlı öğrencinin hazırladığı “Oyun teorisini kullanarak Isparta şehrinde olası bir deprem sonrası insanların geniş ve güvenli bölgeler taşınması üzerine olan çalışma bölge birincisi oldu. Biyoloji alanında Rumeysa Balaban ile Feyza Nur Altınbaş’ın hazırladığı Eklem bacaklıların dış iskeletindeki kitin maddesinin radyasyon engelleyici özelliğinin araştırılması üzerine hazırlanan proje bölge ikincisi oldu. Bilgisayar alanında Gökberk Şahin’in hazırladığı Android tabanlı “MyTourGuide”, adlı uygulama bölge üçüncüsü oldu. Fizik alanında ise Furkan Yavuz’un hazırladığı “Ultrases, Schmidt çekiciyle sertlik ve elastisite modülünün tayinin yöntemleriyle geri dönüştürülmüş agreganın yol betonunda kullanımının araştırılması“ üzerine olan projede bölge üçüncüsü oldu.

Projeler Isparta bazında değerlendirildiğinde Bilgisayar, Matematik, Biyoloji dallarında bölge derecesi alan projeler Isparta birincisi oldular. Böylece Altınbaşak Eğitim Kurumları 3 Isparta birinciliği, 1 Isparta ikinciliği de kazanmış oldu. 

Özel Anadolu Lisesi Müdürü Lütfü Tunç, “Gençlerin, bilimsel çalışmalar hazırlayarak bu tür yarışmalara katılmaları bireysel gelişmelerine büyük fayda sağlamaktadır. Bu tür yarışmalar ile geleceğin bilim adamlarının yetişeceğine inanıyorum. Yarışmada başarı kazanan öğrencilerimizi kutluyorum” dedi.

 

Bu haber 799 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...