Sıvı Atık Tesisi SCADA’ya geçti

24 Mart 2014 15:19

Isparta Belediyesi İçme Suyu Arıtma Tesisleri’ne kurduğu SCADA sistemin bir benzerini Atık Su Arıtma Tesisleri’ne de kurdu. Kurulan sistemle tesisler anında bilgisayar üzerinden takip edilebiliyor. Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, çevreye karşı duyarlı olduklarını, çevrecilik ve arıtmada öncü olduklarını ve sistemlerin her gün değişen teknolojik gelişmelere ayak uydurduğunu, tesislerin daha üst noktalara çıkarılması noktasında çalışmaların devam edeceğini aktardı.

Isparta Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Atık Su Arıtma Tesisleri’nde incelemelerde bulunan ve yeni kurulan SCADA sistemini inceleyen, yetkililerden bilgiler alan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “SCADA sistemi ile tesislerin takibini daha da kolaylaştırdık” dedi.

Başkan Günaydın yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

“Bir önceki dönemde çalışmayan Atık Su Arıtma Tesislerini çalıştırdığımızı daha önce söylemiştik. Şu anda tesisimizi yeni teknolojik sistemlerle koordine ve takip sistemini sağlayacak olan SCADA sistemini kurduk. Bu sistem sayesinde arızaları anında takip edebiliyoruz. Bu sistemle ayrıca daha önce devreye soktuğumuz gazdan elektrik üretme sisteminin de takibini gerçekleştiriyoruz. Her türlü yenilikten istifade etmek istiyoruz. Yakın zamanda alttan hava vererek serpantin sistemiyle tesisimizin gücünü daha da artırmak istiyoruz. Çevreye önem veren bir belediye olarak bunu takip ediyoruz. Sistemimiz Çevre Bakanlığı tarafından da anında takip edebiliyor. İleri teknoloji kullanılıyor. Atık su arıtmada öncü ve örnektik, bu sistemimizi daha da geliştirerek bu öncülüğü daha yukarılara çıkarmak istiyoruz. Önümüzdeki aylarda daha güzel gelişmeler yaşanacak. Isparta’ya çevrecilik açısından bu çalışmalarımız hayırlı olsun.

SCADA sistemini aynı şekilde daha önceden su arıtma tesislerimizde de kurmuştuk. Orada da bütün su depolarımız birbirine bağlı ve bu depoların takibini her yerden anında yapabiliyoruz. Dolayısıyla tasarrufta sağlanmış oluyor”

 

 

Bu haber 676 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...