Eğirdir Belediyesi’nden Halk Oyunları Topluluğu ve Veteranlar’a malzeme desteği

24 Mart 2014 15:12

Eğirdir Belediyesi tarafından ilçenin tanıtımında faydası bulunan Halk Oyunları Topluluğu’na ve 40 yaş üstü veteranlar futbol takımına malzeme desteği verildi.

Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, Belediye’nin satın aldığı malzemeleri kullanmak üzere Halk Oyunları Topluluğu’na ve Veteranlar futbol Takımına verdi.

Eğirdir Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı ve Halk Oyunları Kulübü hocası Tahir Sarı, “Kıyafetlerimizden dolayı çok mutluyuz. En büyük sıkıntımız kıyafetti. Belediye Başkanımız Osman Nuri Özmeral sağolsun bu sıkıntımızı giderdi. Daha güzel bir kıyafetle yöremize ait kıyafetle dünya genelinde ve ülke genelinde yarışmalara katılacağız. Daha önce Isparta’dan Antalya’dan İzmir’den kendi imkânlarımızla kiralamak suretiyle kıyafet temin ediyorduk. Şimdi kendi kıyafetlerimize kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Eğirdir Veteranlar Futbol Takımı adına Kız Meslek Lisesi Beden Eğitim Öğretmeni ve futbol kursu hocası Murat Bozaykut, “Eğirdir’de en büyük eksiklik alt yapıya önem verilmemesiydi. Bu eksikliği Belediye Başkanımız Osman Nuri Özmeral verdiği malzeme ve lojistik destekle giderdi. Yaz döneminde 160 çocuğumuzla futbol kursu başlattık. Belediye Başkanımız malzeme ve lojistik anlamında çok büyük destekler verdi. Şimdi 40 yaş üstü Eğirdir Veteranlar Futbol Takımı kurduk. Belediye Başkanımız Veteranlar olarak kurduğumuz takımımıza da destek oldu. Bunun için hem kendi adıma, hem takımım adına hem de çocuklarımız adına çok teşekkür ediyorum” dedi.

Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, “Bütün çalışmalarımız, hocalarımız, çocuklarımız ve dolayısıyla Eğirdir’imiz için yapılıyor. Belediye’miz Allah’a şükür güzel bir seviyeye getirildi. Bu malzemeler, Eğirdir Belediyemizin ama kullanacak olanlar çocuklarımız, gençlerimiz ve sizlersiniz. Dolayısıyla halkımızın kaynaklarını halkımız için kullanıyoruz ve harcıyoruz. Ben öncülük yapan hocalarımıza ve onlarla birlikte olan ekibine başarılar diliyorum. Halk Oyunları ekibimiz hem ilçemizi temsil ediyor, hem Isparta’mızı temsil ediyor. Eğirdir’imiz hem spor merkezi hem de halk oyunları merkezi oluyor. Yüzlerce çocuğumuza futbol, yüzme, yelken, tenis, jimnastik olsun her spor dalında malzeme desteği verdik,  çocuklarımızı, gençlerimizi vasıtalarımızla evlerinden aldık, sporlarını yaptıktan sonra evlerine kadar götürdük. Tamamen ücretsiz olarak bunları yaptık. Bu yaptığımız bütün hizmetler kamu menfaatidir. Şahısların ikinci planda olması lazım. Halk oyunları ve spor dalında Eğirdir’imiz, kendini fazlaca göstermiştir. Bundan sonra da gösterecektir. Halkımızdan aldığımızı halkımıza veriyoruz. Hepinize buradan teşekkür ediyorum. Belediye Başkanı olup olmamamız önemli değildir, yine birlikte olacağız, yine birlikte çalışacağız. Spor, güzel ahlâk demektir. 850-900 çocuğumuzu, gencimizi birleştirmek 30-40 gencimizi halk oyununda birleştirmek, 150 çocuğumuzu yelkende birleştirmek kolay değildir. Sevgi, kardeşlik ve paylaşmayı hocalarımız fedakarlık yaparak en iyi şekilde öğretiyor. Sizler gönülden gelerek, severek bu işi başarıyorsunuz. Sağ olun var olun” dedi.

Eğirdir Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı ve Eğirdir Halk Oyunları Kulübü Hocası Tahir Sarı, Eğirdir Halk Oyunları Kulübü olarak son gittikleri müsabakada elde ettikleri başarının simgesi olan madalyayı Başkan Özmeral’e hediye etti. Başkan Özmeral aldığı hediye karşısında duygulanarak, sizleri tekrar tebrik ediyorum ve hepinize başarılar diliyorum” dedi. 

 

 

Bu haber 1148 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...