Lozan Mübadilleri Derneği Birlik ve Dayanışma Yemeği düzenledi

23 Mart 2014 15:28

Lozan Mübadilleri Derneğince ülke topraklarına gelişinin 90. ve derneklerinin kuruluşunun 6. yıldönümü vesilesiyle birlik ve dayanışma yemeği düzenlendi.

Lozan Mübadillerini bu mutlu günlerinde yalnız bırakmayan Vali Vahdettin Özkan; tarih boyunca savaşların ve göçlerin var olduğunu belirterek, Lozan Mübadillerinin Türk Milletinin ve Türk Kültürünün ayrılmaz bir parçası olduğunu söyledi.

Etkinliğe Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç ve Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Şanlıtürk ile birlikte katılan Vali Özkan; Lozan Mübadilleri ile birlikte olmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu ifade ederek, genç Türkiye Cumhuriyetinin kurulmasında, inşa edilmesinde Lozan Mübadillerince gösterilen çabaların milletimiz açısından teşekküre şayan olduğunu söyledi.

Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç ise Ispartalıların Lozan Mübadillerine hiçbir zaman misafir olarak bakmadıklarını belirterek; ‘Burası sizin eviniz, dolayısıyla hep birlikte Ispartalıyız’ dedi.

Etkinliğe katılanlara teşekkür eden Lozan Mübadilleri Derneği Başkanı Ömer Konuk, 90 yıl önce Anadolu’ya geldiklerini belirterek, atalarına ev, arsa ve tarla vererek sahiplenen Türkiye Cumhuriyeti Devletine minnettar olduklarını söyledi.

Konuşmalardan sonra Lozan Mübadilleri Korosu söyledikleri bir birinden güzel şarkılarla yemeğe katılanlara Türk Sanat Müziği dinletisi sundular. 

Bu haber 727 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...