“MHP’den başka her parti Isparta’dan bihaber!”

20 Mart 2014 18:05

MHP İl Başkanı İsa Yalçın, dün gazetecilerle bir araya geldi. Gündemi değerlendiren Yalçın, şehir hastanesi, ITKM, otopark ve dava konusunda görüş belirtti. Yalçın, iktidar partisine yüklenirken “Diğer partiler Isparta’nın sorunlarını bilmemektedirler ve ortaya koydukları çözümler de ilimize fayda getirmez” dedi.

İktidar partisinin devletin tüm gücünü kullanarak seçim çalışması yaptığını ileri süren MHP İl Başkanı Yalçın, “Ama farketmez. Millet iradesinin önüne geçemeyecekler” dedi.

“HÜKÜMET MENSUPLARI KANUN TANIMAZ

ŞEKİLDE SEÇİM KAMPANYASI GÖTÜRÜYOR”

AKP’nin yarışın başından bu yana bu seçimleri millet iradesinin sandığa yansıması noktasında değil, siyasi savaş alanına çevirme noktasında büyük bir gayret içerisine girdiklerini belirten Yalçın, şunları söyledi; “Hükümetin mensupları Isparta’da maalesef kanun tanımaz bir şekilde seçim kampanyası yürütmektedirler. Devletin imkanlarıyla Isparta’da yerel seçime girmektedirler. Bizleri dün, belediyelerle seçim yapıyorlar diye suçlayan zihniyetin sahipleri, bakanlarla, ambulans helikopterlerle seçim kampanyaları yürüttüğü bir dönemden geçmekteyiz. Ellerinden geleni arkalarına koymasınlar. Devletin tüm gücünü de hükümet olarak kullansınlar, millet iradesinin önüne geçmeyecekler.

“MHP DIŞINDAKİ TÜM PARTİLER ISPARTA’DAN BİHABER”

Isparta’da seçimlerde konuşulan konulara bakıldığı zaman maalesef MHP dışındaki siyasi partilerin bırakın seçimlerden Isparta’dan bihaber oldukları ortaya çıkmaktadır. Isparta’nın sorunlarını bilmemektedirler ve ortaya koydukları çözümler de ilimize fayda getirmez. İlimize gelen bakanların açıklamaları doğru değildir. Hiçbir zaman gerçeği söylemiyorlar. Orman ve Su İşleri Bakanı geliyor; ‘Ben Ispartalıyım. Isparta’daki hemşerilerime şunları, bunları yapacağım’ diyor. Sayın Bakanın açıklamalarında keşke doğru bir cümle olsaydı. Ekolojik köylerden bahsediyorlardı. Su kirliliği yönetmeliği çerçevesinde Yalvaç, Gelendost’taki arıtmaları 2012’de yenileyeceklerdi, ancak bunlar yapılmadı. 3-5 dere ıslahı yapanlar büyük işler yapmış gibi konuşmaktadırlar. Isparta’da bundan sonraki yapacakları projeler de 2014 yatırım planları içinde olmayan şeyleri söyleyerek, seçim yatırımı olarak seçimde oy almak için bunları konuşmaktadırlar.

“ŞEHİR HASTANESİNİN TEMELİNİ SEÇİM YATIRIMI OLARAK ATTILAR”

Sağlık Bakanı geldi bir temel attı. Bu temel 12 yıldır söz verdikleri bölge hastanesinin temeliydi güya. Temel atma günü bölge hastanesi bitti, şehir hastanesi olarak değiştirildi. Biz başından bu yana burada bölge hastanesi olmaz dedik. Isparta’nın 2 bin yatak kapasiteli 3 tane hastanemiz var. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum bu alanda Türkiye’de önde gelen illerdeniz. Bunu kapatıp 700 yataklı hastane yapmak Isparta’ya sağlık hizmeti yerine zarar vermektir. Bu temelin hastane temeli olmadığını düşünüyoruz. Çünkü ortada proje yok henüz. Projesi olmayan bir yerin nasıl temelinin atıldığını merak ediyoruz? Bu temeli seçim öncesinde seçim yatırımı olarak attılar.

“İŞİN İÇİNE HARAM VE AKP KARIŞTIĞI İÇİN ITKM BU NOKTAYA GELMİŞTİR”

Öte yandan İktidar partisi mensupları ITKM sorununun hükümet olmadan çözülemeyeceğini söylüyor. Bu işi çıkmaz sokağa sokan hükümetin belediye başkanı değil mi? Yüzde 47 müteahhit, yüzde 53’te belediyenin aldığı söylenen ihaleye bakıldığında belediyenin ticari olarak kullanabileceği bir tek yer yok. Sonra çıkıp Nuri Uzaktaş Bey ; ‘Biz yüzde 25 ucuzlatacağız’ diyor. Nereyi ucuza verekler ki, belediyeye ait yer yok, kendilerinin yaptığı. Daha sonra alınan yerler belediyeye kazandırılmış. Müteahhittin iliğini, kemiğini sömürmüşler. Müteahhit hareket edemez hale getirilmiş. Elektrik trafosu gibi yerler, bunlar bitmeden de sürenin başlamayacağı gibi de bir madde konmuş. Dolayısıyla bunların hepsi spekülatif şeyler. Belediye Meclis Üyesi adayı çıkıp hukuka taşınsaydı diyor. Bu konuda Ispartalı hemşerilerimizin belediye başkanına teşekkür etmesi gerekir. Hukuka taşınsaydı belediye başkanı bir sürü sorumluluğu üzerine atmış olacaktı. Ama bu Isparta’ya kazandırılsın diye risk alarak her şeyi yapmıştır. İşin içine haram karıştığı ve AKP karıştığı için iş bu noktaya gelmiştir. Eninde sonunda bu mülk ait olduğu Ispartalılara kazandırılacaktır.

“İLİN TRAFİK SORUNU OTOPARKLA ÇÖZÜLMEZ!”

Diğer taraftan trafik konusunda bilen birilerine sorsunlar. İlin trafik sorunu otoparkla çözülmez. 100 bin nüfusu aşan yerlerde trafik planlamasının yapılması gerekir. Isparta’da bu plan yapılmıştır. Belediye Başkanımızın hazırladığı projeyle inşallah bu proje uzun vadeli devam ettirilirse en geç 15 yıl için ilimizde trafik ışıklarının olmadığı bir akışta trafik planlaması yapılmalıdır. Isparta’nın tüm sorunlarıyla ilgili tüm proje ve planlarımız hazırdır.”

“BİZ AKP GİBİ YANDAŞLARIMIZ İÇİN DEĞİL BİZ ÜLKEMİZ İÇİN ÖRGÜTLENİRİZ”

Dava ile ilgili de açıklamada bulunan Yalçın, “Bu kadar yolsuzluğun konuşulduğu bir dönem daha ülkemizde yaşanmamıştır. Bunun açıklaması yapılması gerekirken suçlarını bastırmak için üzerimize gelip saldırmaya çalışıyorlar. Bunu da internet ortamında ve değişik iletişim araçlarıyla yapıyorlar. Bilindiği gibi belediyeye yönelik bir operasyon yapıldı. 81 kişi sanık olarak yargılandı. 15 kişi 4 ay 7 kişi de 6 ay tutukluluk yaşadı. Bu davanın belirli noktalara çekilmesi ve davanın sonucunu etkilemek için kötü niyetli kişiler ellerinden geleni yaptılar. Ama biz hukuka olan inancımızı asla kaybetmedik. Bizim alnımız aktır. Verilemeyecek hiçbir hesabımız yoktur. Davanın sonucunda da herkes görecektir ki, herkes beraat edecektir. Bugün mütalaalarda da bakıldığı gibi inşallah mahkemede aynı kararı verecektir, örgüt yoktur. Biz AKP gibi yandaşlarımız için değil biz ülkemiz için örgütleniriz. Kim ne biliyorsa çıksın konuşsun. Biz bildiklerimizi bugün konuşmayacağız. İktidara geldiğimizde onlara da hesap günü geldiğinde bugün ortadan kaldırdıkları hukuk onlara da ihtiyaç olduğu günde herkes kimin ne kadar namuslu ve dürüst olduğunu görecektir.

“DAVANIN SONUCUNU NEREDEN BİLİYOR Kİ BU HABERLERİ UÇURUYORLAR?”

18 Mart’la ilgili şu olacak gibi seçim sonucunu etkileyecek şekilde haberler uçurdular. Şimdi de 29 Nisan’dan sonraki duruşmadan sonra şunlar olacakmış diyorlar. Bunlar davanın sonucunu nereden biliyorlar ki, böyle sözler söylüyorlar” şeklinde konuştu. 

Bu haber 819 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...