Gönen MYO’dan “Akademik Kadın” Konferansı

19 Mart 2014 15:47

Süleyman Demirel Üniversitesi Gönen Meslek Yüksekokulu tarafından “Akademik Kadın” konulu bir konferans düzenlendi.

Konferansın açılış konuşmasını yapan MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Didar Büyüker İşler, kadının iş hayatı ve sosyal hayatta karşı karşıya kaldığı güçlüklere değindi ve kadınların yöneticilikte daha fazla yer almasının başarıyı artıracağını söyledi.

Gazi Mustafa Kemal ile omuz omuza kurtuluş mücadelesi verirken şehit ve gazi olan, başta Halide Edip olmak üzere, tüm Türk kadınlarına minnettarlığını dile getiren Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız’ın eşi Hava Akyıldız da kadınların iş hayatına katılmalarının önemini vurguladı.

Isparta MYO Öğretim Görevlisi Yüksel Hatırlı ise Facebook'un kurucusu Zuckerberg'in operasyonlardan sorumlu sağ kolu, kadın yönetici Sherly Sandberg'in yazdığı kitap hakkında katılımcılara bilgiler verdi. Kadınların erkekler kadar hırslı olmadığını, hep güvenli bölgede kalmak istediklerini vurgulayan Hatırlı, başarı karşısında kadınların gereğinden fazla mütevazı bir tutum izlediğini belirtti.

“Tıp dünyasında kadının karşılaştığı güçlükleri ortaya koyarak her başarılı kadının yanında bir erkek bulunur” diyen Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Feray Cinevre Soyupek de kadın- erkek dayanışmasının önemine vurgu yaptı.

İİBF öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ayşe Durgun Kaygısız da konuyu iktisadi açıdan ele alarak GSMH hesaplamalarında ev kadınlarının ortaya koyduğu katma değerin dikkate alınmadığını, bu durumun dikkate alınmasının ülkeyi önemli ölçüde etkileyeceğini ifade etti.

Gönen MYO Öğretim Görevlisi Dr. Murat Yusuf Uçan da OECD istatistiklerini incelediğini, incelemeleri sonrasında en yüksek kadın istihdamının İsveç’te olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından MYO öğrencileri tarafından hazırlanan sergi gezildi.

Bu haber 846 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...