On binlerce Astsubay Ankara’da hak aradı

17 Mart 2014 17:39

Özlük hak arayışı içinde olan Emekli Astsubaylar, Türkiye’nin dört bir yanından cumartesi günü Ankara’ya aktı. TEMAD’ın düzenlediği etkinliğe Isparta TEMAD Şubesi ve Eğirdir TEMAD Gönüllüleri de büyük destek verdi.

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği’nin(TEMAD) 5 Mart’ta Ankara’da başlattığı ölüm orucu 15 Mart Cumartesi günü gerçekleştirilen yürüyüşle sona erdi. Yürüyüşe TEMAD’IN 90 şubesinden on binlerce astsubay ve aileleri katılırken, TEMAD Isparta Şubesi üyeleri ve Eğirdir TEMAD Gönüllüleri de büyük destek verdi. 

KONVOYLA UĞURLANDILAR

14 Mart Cuma gecesi Belediye önünde buluşan TEMAD Isparta Şubesi üyeleri, büyük bir kalabalık tarafından Ankara’ya uğurlandı. Uğurlama şehir çıkışına kadar araç konvoyuyla gerçekleşti.

İLK OLARAK ATA’NIN HUZURUNA ÇIKILDI

TEMAD’ın Büyük Ankara Mitingi Türkiye genelinde 90 şube üyelerinin katılımı cumartesi günü Anıtkabir'de Ata'yı ziyaret ve mozoleye çelenk koyma ile başladı. On binlerce emekli astsubay ve ailesi yürüyüş öncesi Anıtkabir’e akarken, oradaki törenin ardından Sıhhiye Toros Sokak’ta toplanıldı. Daha sonra buradan başlayan yürüyüş, Abdi İpekçi Parkı’nda sona erdi.

SİYASİ SLOGAN ATILMADI HAK ARANDI

Bu arada yürüyüş boyunca amaçları sadece hak aramak olan astsubaylar, siyasi hiçbir slogan atmadı. Astsubaylar, yol boyunca “Genelkurmay Uyuma, Astsubaya Sahip Çık ve Hükümet Uyuma Astsubaya Sahip Çık” sloganlarıyla yürüdü. Yürüyüş sonunda Abdi İpekçi Parkı’na gelen kalabalığa TEMAD Genel Başkanı Ahmet Keser, seslendi. Astsubayların haklarını arama mücadelesine sonuna kadar devam edeceklerini belirten Keser, “Bu daha başlangıç” dedi.

Konuşmanın ardından kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.

TEMAD Isparta Şube Başkanı O. Mümtaz Çapçı, yürüyüşün ardından yaptığı değerlendirmede  “Bizim amacımız bugün meslektaşlarımızın hakkını aramaktı. Bunu da çok güzel bir şekilde başardığımızı düşünüyorum. 30 bine yakın astsubay ve ailesi bugün buraya geldi. Isparta  Şubesi  ve Eğirdir TEMAD Gönüllüleri olarak bizde destek verdik. Herkese teşekkür ederiz” dedi. 

Bu haber 726 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...