MEM’de 13 idarecinin görevi son buldu

16 Mart 2014 18:01

Millî Eğitim Temel Kanunu İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un Resmi Gazete’de yayımlanması ile birlikte Isparta’da 13 idarecinin görevi sona erdi. İdareciler uzman olarak il emrine atandı.  

 “Millî Eğitim Temel Kanunu İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun”, Resmi Gazete’de yayımlandı.  Böylece kadrosu Isparta Milli Eğitim Müdürlüğü’nde bulunan 4 müdür yardımcısı ile 9 ilçe Milli Eğitim müdürünün görevi sona erdi. 13 idareci uzman statüsüyle ilçe emrine atandı.

Kanun gereği İl Milli Eğitim Müdür yardımcıları Eşref Özkan, İsmail Aslan, Rahmi Ulu ve Yakup Demir ile Şarkîkaraağaç İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Aslan, Aksu İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Balbal, Gelendost İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Uyar, Yalvaç İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Ergül, Uluborlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sakarya, Keçiborlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Özcan Akdu, Gönen İlçe Milli Eğitim Müdürü Şaban Altındal, Eğirdir İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Boztoprak ve Atabey İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Öz’ün idarecilik görevi son buldu.  Görev süresi sona eren idarecilerin yerine Vali tarafından görevlendirmeyle atama yapılacağı veya Bakanlık tarafından doğrudan atama yapılacağı bildirildi.

NORM FAZLASI ATAMALARI KALDIRILDI

Öte yandan norm fazlası olan öğretmenlerin ilçelere ersen atamaları kaldırıldı. Böylece İlde 265 norm fazlası öğretmenin görev yerlerinde kalacağı belirtilirken, ilçe de norm fazlası olan öğretmenler için de aynı durumun geçerli olduğu belirtildi.

 

Bu haber 823 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...