Alevilerde siyasi ayrılık!

14 Mart 2014 19:15

Isparta’da Alevilerin yerel seçimde MHP’yi destekleyecek şeklindeki açıklamalar Isparta Bölgesi, Dergaha Bağlı Yol Hizmeti Dedeleri ve Rehberleri Topluluğu tarafından tepkiyle karşılandı. Yapılan açıklamada ‘Aleviler kendi iradelerine sahip oldukları kadar satılmayacak kadar kutsal olduğuna inandıkları oylarına da sahip çıkacaklardır” denildi.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın kontenjandan İbrahim Can’ı meclis üyesi adayı göstermesinden sonra Böcüzade Parkı’nda etkinlik düzenlenmiş 2 bin dolayında katılım olduğu etkinlikte  Alevi dedesi İbrahim Özdemir, “Bize değer verenlerin yanında olacağız. Bu nedenle Yusuf Ziya Günaydın'ı destekliyoruz” açıklamasında bulunmuştu.  Bu gelişme medyaya  Aleviler, Isparta’da MHP’yi destekleyecek şeklinde yansıdı. Ancak Isparta Bölgesi , Dergaha Bağlı  Yol Hizmeti Dedeleri ve Rehberleri  oluşumundan yapılan açıklamada Alevi kamuoyunun bir siyasi partiye destek vereceği görüntüsü verilmeye çalışılmasının tepkiyle karşılandığı bildirildi.  ‘El ele, El Hak’ka bağlıdır kuralı ile yol hizmetini yürüten Alevilerin genel görüş olarak böyle bir destekleme iradesini ortaya koymadıkları halde, basında adı geçen bazı isimlerin tüm Alevileri temsil ediyormuş gibi hareket ettikleri belirtildi.

“KUTSAL OLDUĞUNA İNANDIĞIMZ OYLARIMIZA SAHİP ÇIKACAĞIZ”

Açıklamada, “Bundan da menfaat ve siyasi çıkar elde etmeye çalıştıkları düşünülmektedir. Bu açıklamalar Alevi kamuoyunu derinden yaralamıştır. Tepkimiz büyüktür, felsefemiz ve ondan kaynaklanan inancımız bizlere 72 millete bir nazarla bakmayı salık verir. Ancak iyiyle kötüyü aynı yerde barındıracağımız birbirinden ayırmayacağımız anlamına gelmez. Bu nedenle Alevi toplumu kendi inançlarına ve bu inanca ikrar vermiş, gönül vermiş insanları yok sayacak biçimde yaklaşan hiçbir düşünceye şimdiye kadar prim vermemiş vermeyecektir. Alevi anlayışındaki insan eline, diline, beline sahip  doğa sevgisi, eşitlikçi ve bölüşümcü bir anlayışa sahiptir. Bu anlayış zamana menfaat ilişkilerine siyasi çıkar ilişkilerine alet edilemez. Bu anlayışa ters düşen siyasi partilere bundan önceki tavrımız ne ise bundan sonra da aynı olacaktır. Şahsi çıkar ve menfaat uğruna bu tür davranış içinde olan Alevi kimlikli dostlar da yaptıklarının ‘Alevice’ olmadığını tavırlarının yola, erkana ve tüm ulularımıza hakaret olduğunun farkına varmalıdır. Yöremizde ve ülkemizde iyi ve güzeli, insan onuruna yakışanı vücuda getirebilecek saltanatı değil, halkı düşünecek tüm siyasi çalışmalara saygı duyuyor yolları açık olsun diyoruz. İlan ediyoruz ki, Aleviler kendi iradelerine sahip oldukları kadar satılmayacak kadar kutsal olduğuna inandıkları oylarına da sahip çıkacaklardır” ifadelerine yer verildi.

 

 

Bu haber 724 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...