“Elektrik borcu özelleştirmeye neden oldu”

13 Mart 2014 15:46

AKEDAŞ Şirket Müdürü Niyazi Kıvılcım, “Sadece TEDAŞ'ın sulama birliklerinden alacağı 47 milyon TL var. Bu Isparta şehir şebekesinin yarısını yenilemek için gereken paranın alınamaması demek. Bu bizi üzen bir durumdu. Sürdürülebilir olmadığı için biz istesek de istemesek de özelleştirme oldu” dedi. 

Elektrikçiler Odası organizasyonuyla,  oda üyelerine sayaç ve panoların yer değiştirilmesi konusunda AKEDAŞ Şirket Müdürü Niyazi Kıvılcım tarafından sunum yapıldı. Kıvılcım, özelleştirmeden sonra serbest tüketicilere indirimle elektrik satışı" yapabildiklerini söyledi.

“İSTESEK DE İSTEMESEK DE ÖZELLİŞTİRME OLDU”

Kıvılcım, “Biz masanın bir yanında siz diğer yanındasınız. Sizlerin sonları bizi ilgilendirmiyor diye meseleye bakmıyoruz. Özelleştirme süreci alışık olmadığımız uygulamaları beraberinde getiriyor. Bunun halkta tam bir memnuniyet yarattığını söylemek mümkün değil. Sadece TEDAŞ'ın sulama birliklerinden alacağı 47 milyon TL. Bu Isparta şehir şebekesinin yarısını  yenilemek için gereken paranın alınamaması demek. Bu bizi üzen bir durumdu. Sürdürülebilir olmadığı için biz istesek de istemesek de özelleştirme oldu. Isparta bu konuda şanslı. TEDAŞ'tan özel şirkete en çok geçen ekip Isparta oldu. İşin lokomotifi olan arkadaşlarımız burada. Bir çok arkadaşımıza firma ısrarla kal demesine rağmen arkadaşlarımız devlette kalmayı tercih etti. Mevcut arkadaşlarımızla yola davam ettik. Yeni uygulamalarda geldi. Sayaç ve panoların yer değiştirilmesi de bunlardan birisiydi.  Üç yıl içinde durumu en iyi olan illerden biriyiz. Bunu mükafatla sonuçlandırdık. Şehir şebekesini devlet döneminde ihale etmiştik ama yarım kalmıştı. Şirket yetkilileri ile olan ikili münasebetlerimizle yılın başında ihale edildi. Yeni yapılan konut ve iş yerleri hemen yapıldı. Devlet döneminde bu hemen mümkün olmuyordu. Devlet olarak serbest tüketicilere indirimle elektrik satışı yapamıyorduk. Şimdi bunu da yapabiliyoruz” şeklinde konuştu.  

ISPARTA ESNAFI KALİTELİ İŞ YAPIYOR

Türkiye Elektrikçiler Federasyonu Başkanı Abdullah Kaya da, Isparta’da elektrikçilerin Türkiye’de en kaliteli işi yapan kimseler olduğunu söyledi. Kaya, “ Elektrik iç tesisatı yapımı işi sadece elektrikçilerle ilgili değil,  çeşitli kuruluşları da ilgilendiriyor. Dolayısıyla bu kuruluşlarla uyum sağlamak mecburiyetindeyiz. Yılbaşından itibaren arkadaşlarımın yapacakları tesislerde hangi kriterlere dikkat edeceklerini bilmeleri gerekiyor.  Akdeniz EDAŞ, Çevre Şehircilik Müdürlüğü, yapı denetim kuruluşları bizim partrenimiz.   Isparta'da ki elektrikçiler Türkiye'de en kaliteli iş yapan kimseler. Bizim esnafımız Türkiye'nin her yerinde hiç bir sıkıntı çekmeden tesislerini yaparlar ve kabul ettirirler.

ÖZELLEŞTİRMEDE ÇOK SORUN YAŞAMADIK

Bir özelleştirme yaşadık. Bundan korkuyorduk. Özelleştirmelerin sorunları bana yansıyordu. İnşallah bu yansımalar Isparta'da olmaz diye dua ettim ve dualarım kabul oldu. Çünkü biz çok sorun yaşamadık. Isparta Burdur ve Antalya'nın sorunlarına katkı sağlamak istiyoruz. Abone aşamasında korsanların önlenmesi için daha önce olduğu gibi o tesisi üstlenen kişinin abone aşamasında mutlaka istenmesi gerekiyor.  Buna özen gösterilsin” dedi.   

 

Bu haber 919 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...