“Isparta’nın 40 yıllık geleceğini sattılar ve heba ettiler”

13 Mart 2014 15:42

Isparta Belediye Başkanı ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Belediye Başkan Adayı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın seçim çalışmaları kapsamında Senirkent Yükseliş Vakfı’nı ziyaret etti. Ziyarete MHP İl Başkanı İsa Yalçın, Milletvekili S. Nevzat Korkmaz, Senirkent Belediye Başkan Adayı Erol Civelekoğlu, belediye ve il genel meclisi adayları da katıldı. Senirkent Yükseliş Vakfı Başkanı Ziya Örmeci tarafından karşılanan konuklara bir yüzünde ’32 Senirkentli’ diğer yüzünde ’32 Sengetli’ yazan kaşkol hediye edildi. Yine Başkan Günaydın’a ‘dünden bugüne Senirkent’ isimli bir kitap hediye edildi.

Isparta Barosu eski Başkanlarından Av. Faik Yıldız, IGSİAD Başkanı Alper Bayhan, Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Mahmut Bülbül gibi isimlerinde katıldığı buluşmada konuşan MHP İl Başkanı İsa Yalçın, Ispartalı seçmene sandığa sahip çıkılması uyarısında bulunurken, Milletvekili Nevzat Korkmaz da, MHP’nin, inanan, oy veren hiçbir vatandaşın boynunu öne eğdirmediğini kaydetti. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ise kamuoyunda sıkça dile getirilen ITKM hususunda bilgiler verdi.

Her seçimin kendisine göre özel olduğunu ve son gelişmelerden dolayı 30 Mart’ta yapılacak olan seçimin ayrı bir önem taşıdığını aktaran MHP İl Başkanı İsa Yalçın, Ispartalılara ‘sandığa sahip çıkın’ çağrısında bulundu. Yalçın, “Sandıklara ve oylarımıza sahip çıkalım. Çıkmazsak istedikleri gibi bir sonucu çıkartacaklarını düşünüyoruz. Bunlar komplo teorileri değil” derken, seçmene 2011 seçimlerini hatırlattı. Yalçın, “AKP’nin 2011’de aldığı oy oranı gerçekte yüzde 39.8’dir ama YSK bu seçim sonucunu yüzde 51 olarak açıklamıştır. Aradaki fark diğer partilerden kendilerine aktardıkları orandır. Bu seçimde her sandıkta gerekli önlemleri alacağız. Her şeyle karşılaşılabileceğini bilmeliyiz” şeklinde konuştu.

MHP’li belediye anlayışının, buna inanan ve oy veren hiçbir vatandaşının boynunu öne eğdirmediğini kaydeden Milletvekili S. Nevzat Korkmaz ise, “MHP namusun, dürüstlüğün, insan odaklı hizmetin merkezi olmuştur” derken, bu dönem 2000’in altındaki kapanacak olan belediyelerin iktidar olmaları durumunda tekrar tüzel kişiliklerinin iade edileceğini kaydetti.

Son olarak konuşmasını gerçekleştiren Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın ise, kendisinin belediyeyi hem teslim eden, hem de teslim alan bir başkan olduğunu hatırlatarak belediyenin mali durumu hakkında en iyi bilgiye sahip olduğunu aktardı. Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi’ndeki (ITKM) durum ile ilgili olarak da bilgiler veren Günaydın, 1994-1999 yılları arasında belediye başkanlığı yapmış Mehmet Aybatılı ve ardından kendisinin göreve geldiği 1999-2004 yılları arasında başlanan ITKM’nin 2004-2009 yılları arasındaki belediye yönetimi tarafından yıkıldığını hatırlattı. Günaydın, “Hem Sayın Aybatılı hem de bizim projelerimizi yıktılar. Belediye olarak bu projeyi kendi imkânlarımızla yapıyorduk ve tüm mallar belediyemizin olacaktı. Ama onlar bu binaları yıkıp, tepside alıp hepsini verdiler. Biz burayı Isparta ekonomisine sunacaktık. Tüm esnafımız orada kalacaktı. Hiçbir esnafımız zarar görmeyecekti. Onlar ne yaptı tüm dükkânları karşıya verdi. Belediyeye de yollar, ortak bölgeler, caddeler, cami, otopark, sosyal tesisleri, iç meydanları, otobüs durağını verdiler. Biz daha sonra mücadeleler sonrası 45 dükkân aldık. Baba malı dahi olsa yüzde 100’ünü vermezsin. Neyin karşılığında verildi. Isparta’nın en büyük hazinesiydi. Isparta’nın 40 yıllık geleceğini sattılar ve heba ettiler” görüşlerinde bulundu.  

Bu haber 743 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...