“Gençlik meclisimizin bütün partilere mesafesi eşittir”

13 Mart 2014 15:31

Isparta Kent Konseyi Gençlik Meclisi ve SDÜ Tarih Topluluğu Başkanı Burak Kazım Mırıkoğlu; tüm siyasi partilerin belediye başkan adaylarının ‘Genç Dostu Bir Kent’ oluşturulması konusunda sorumluluk alması gerektiğine inandıklarını belirterek, “Gençlik Meclisi ve Tarih Topluluğu olarak hiçbir siyasi partiye destek verme gibi bir durum söz konusu değildir” dedi.

Mırıkoğlu’nun açıklaması şöyle: “Bizler Ulusal Gençlik Parlamentosu ‘nun kampanyası olan Genç Dostu Kentler Genç Dostu Adaylar kampanyasının Isparta temsilcileri olarak 30 Mart 2014 tarihinde gerçekleşecek Yerel Seçimlerde Gençlerin demokratikleşme süreçlerine katılımını bir gereklilik olarak gören TÜM SİYASİ PARTİLERİN belediye başkan adaylarının GENÇ DOSTU BİR KENT oluşturulması konusunda sorumluluk alması gerektiğine inanıyoruz.

Bu kapsamda  ülke çapında gençlerin yerel yönetimlerde nerede olduğunu sorgulayarak “NERDESİN?” kampanyasını başlatıyor ve yerel yönetimlerde ve günlük yaşamlarında gençlerin aktif bir biçimde rol aldığı genç dostu kentler oluşturulmasına Siyasi partilerden ve adaylardan destek istiyoruz.

Bütün siyasi partilere iyi niyet sözleşmesi imzalatarak seçildiklerinden sonra gençlere destek bekliyoruz.

Kampanya hiçbir siyasi partiye destek vermeyi içermiyor. Şimdiye kadar imza atan AKP,CHP,MHP,SP,BBP adaylarına her hangi bir destek verme söz konusu değildir. Bizler adaylardan destek sözü alıyoruz. Ulusal Gençlik Parlamentosu’nun Isparta’daki temsilcilerden olan Gençlik Meclisi ve Tarih Topluluğu olarak hiçbir siyasi partiye destek verme gibi bir durum söz konusu değildir.

Gençlik meclisimizin bu seçim öncesinde bütün partilere mesafesi eşittir. Bizler  apolitik bir tavır içerisinde bu iyi niyet sözleşmesini  AKP, CHP, MHP, SP, BBP adaylarına  imzalatıp sürecin gençler  için olumlu sonuçlar doğurması  adına çalışmalarımızı gerçekleştirdik”.

 

 

Bu haber 709 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...