Ölüm orucundaki astsubaylara Isparta TEMAD’dan destek

12 Mart 2014 18:41

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Isparta Şubesi Başkanı  O. Mümtaz Çapçı, genel merkezin başlatmış olduğu ölüm orucuna destek vermek amacıyla 15 Mart Cumartesi günü Isparta’dan Ankara’ya gideceklerini açıkladı.

39 yıldır haklarından hiçbir iyileştirme yapılmadığını ileri süren Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği(TEMAD) üyeleri,  5 Mart’tan bu yana  Ankara’da ölüm orucunda. Yıllarca terörle mücadele eden ve yenilmeyen Türk Silahlı Kuvvetlerinin(TSK) korkusuz neferleri astsubaylar, hak arama noktasında ölümü bile göze aldılar.

İNTİHARLAR ARTTI

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Isparta Şubesi Başkanı  O. Mümtaz Çapçı,  TSK’da bugün için 34 bin subay, 94 bin astsubay olduğunu ifade ederek,  şunları söyledi: “1999’dan bu yana 76, son 3 ayda 9 astsubayın intihar etmiştir. Nedenleri araştırılmamıştır. Kendimizi hep ordunun orta direği olarak gördük ama eşitsizlik ve ayrımcılık nedeni ile geleceğe güvenle bakamadık, temsil tazminatı, görev tazminatı, makam tazminatı, kadrosuzluk tazminatı, komutanlık tazminatı subaylara var ama astsubaylara yok.

RECEP BEYİN GÜLÜNÇ İFADESİ KABUL EDİLEMEZ

Bu konu ile ilgili TBMM birçok önergeler verilir iken, hükümet adına konuşan Isparta ilimiz AKP Millet Vekili Recep Özel beyin ‘ah keşke bütçede daha fazla para olsa da istenilen her talebi yerine getirebilsek’ gibi anlamsız ve gülünç ifadesi asla kabul edilemez. AKP hükümetinin TSK’ ya ve onun bünyesinde bulunan, bunca zamandır hakkını arayan onurlu bir zümreye bakışı ancak bu kadar şaşı olabilir.

EMEKLİ ASTSUBAYLARA ANKARA ÇAĞRISI

Nasıl ki bizler vatanımız için ölümü göze alıyor isek, haklarımız için de gene ölümü göze aldık. Bu sebeple 5 Mart 2014 Çarşamba günü Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Genel Başkanlığımızın Ankara’da ölüm orucu eylemi başlatmıştır. 15 Mart 2014 günü TEMAD Isparta Şubesi olarak, genel merkezimizin başlattığı hak eylemine destek vermek için Ankara’da olacağız. Tüm hakkı olan emekli arkadaşlarımızı bu eyleme katılması için derneğimize bekliyoruz.”

 

Bu haber 994 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...