Vatandaş tedirgin!

11 Mart 2014 18:41

Dün sabah saatlerinde Devlet Hastanesi’nde yaşanan izdiham sonrası haber merkezimize ulaşan vatandaşlar, MEDULA sisteminde sorun olduğu iddiasıyla kendilerinin Burdur Hastanesine yönlendirildiklerini ileri sürdüler. İddia sonrası Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Osman Aydın, il genelinde sistemde bir sorun yaşandığını ancak bu sorunun en geç önümüzdeki hafta biteceğini söyledi.

Dün sabah tedavi olabilmek için Devlet Hastanesi’nin yolunu tutan vatandaşlar izdihamla karşılaştı. Yaşanan gelişmeler sonrası durumu haber merkezimize aktaran vatandaşlar MEDULA sistemi ile ilgili bir sorundan ötürü kendilerinin Burdur’a yönlendirildiğini ileri sürdüler.

GÜVENLİK GÖREVLİSİNDEN

BİR GAZETECİYE ENGELLEME!

Bu gelişmelerin yaşandığı sırada tesadüfî olarak hastanede bulunan meslektaşımız Cüneyt Oktay, izdihamdan fotoğraf çekmek isterken bir güvenlik görevlisi tarafından engellenmek istendi. Güvenlik görevlisiyle tartışan Oktay, daha sonra hastaneyi terk etmek zorunda kaldı. Olayın ardından haber ekibimiz gelişmeleri yerinde görmek için Devlet Hastanesi’ne gitti ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Osman Aydın ile telefonda görüştü.

“POLİKLİNİKLERDE SORUN YOK”

Genel Sekreter Aydın, MEDULA sisteminde yaşanan sorunun ihaleyi farklı bir firmanın alması ve düzenleme yapmasından ileri geldiğini söyledi. Bu sorunun yaklaşık 1 haftadır devam ettiğini ve sadece Isparta Devlet Hastanesi’nde değil il Genelinde yaşandığını ifade eden Aydın, “Hastanemizle ilgili bir problem bulunmamaktadır. Sistemi işleten firma değiştiği için yeniden gözden geçiriliyor ve vatandaşların kayıtları taşınıyor. Yılda 1 milyon insanın bilgisinin kaydedildiği sistemin başka bir firmaya aktarılması oldukça zor bir durum” dedi.

“PERSONEL DE ALIŞAMADI”

Diğer taraftan hastanelerde çalışanların yeni sisteme daha alışamadıkları ve adaptasyon sorunundan dolayı biraz gecikmelerin olabileceğini dile getiren Aydın, “Önceki sistemde personelimiz klavyeyi kullanarak giriş yapıyordu. Yeni sistemde fareyi kullanarak işlem yapıyor. Bundan dolayı başlangıçta adaptasyon sorunu yaşanıyor. Bu sorun en geç gönümüzdeki hafta ortadan kalkacak. Vatandaşlarımızdan biraz sabır bekliyoruz” diye konuştu.

“BURDUR’A YÖNLENDİRME DİYE BİR ŞEY YOK”

Bu arada bazı doktorlar tarafından söylendiği ileri sürülen “Sistemde sorun var. Tedavi için Burdur’a gidin” iddiasının ise gerçek dışı olduğunu söyleyen Aydın, “iddia tamamen gerçek dışıdır” şeklinde konuştu. Ancak hastane çıkışı kendi aralarında konuşan birkaç vatandaş Burdur’a gitmeleri yönünde tavsiyelerde bulunulduğunu birbirlerine aktardıkları ve bu durumdan rahatsız oldukları gözlemlendi.

 

 

Bu haber 737 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...