“Kardeşlik Yolu’nun ortasından raylı sistem geçirilmeli”

11 Mart 2014 18:38

Geçtiğimiz hafta sona eren İl Genel Meclisi’nde grubu adına konuşma yapan Mustafa Artan, önemli bir projeyi ortaya attı. Artan, Yüksek Hızlı Tren istasyonunun Burdur ve Isparta arasında ortak bir noktaya yapılmasının planlandığını ancak Ispartalıların bu hizmetten daha fazla faydalanabilmesi için Kardeşlik Yolu’nun ortasına raylı sistemin kurulması gerektiğini bildirdi.

MHP İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Artan, giderayak önemli bir projesini seslendirdi. İl Genel Meclisi’nin geçtiğimiz hafta son toplantısında grubu adına söz alan Artan, Yüksek Hızlı Tren’den (YHT) Ispartalıların gerektiği gibi faydalanması için karayolu ortasına raylı sistemin kurulması önerisinde bulundu. Bu konuda toplantıya katılan Vali Vahdettin Özkan’dan da destek isteyen ve konuyu takip etmesi gerektiğini ifade eden Artan, şunları söyledi; “Ispartalı bir vatandaş olarak bazı taleplerim var. Kara Havacılık Okulu’nun yanında bazı kuruluşlarının da kurulmasını istiyorum. Keçiborlu kavşağına kadar olan bölüm Çevre Planı’nda Havacılık ve Uzay Gelişim Alanı ilan edildi. Burada çok büyük tesisler kurulma imkânı var. Biz Isparta olarak hazır olursak ve gelecek yatırımcılara imkân sağlayabilirsek istenilen noktaya varabiliriz.

“KARDEŞLİK YOLU DUBLE YOL OLACAKSA

ORTASINA RAYLI SİSTEM KURULMALI”

Öte yandan Havaalanı önündeki meydanlığın Isparta merkeze uzaklığı30 kilometre. Az masrafla bu mesafenin 15 kilometreye inme imkânı var. Eski Isparta-İstanbul veya Isparta-Burdur yolu var. Bu yol yaklaşık 200 yıllık bir yol. Bu yol varken neden şimdiki duble yol yapıldı? Bu yolun da Baladız’a uzaklığı diğer yoldan8 kilometrefazla. Bu yol yapılması mümkün bir yol. Bu yol ortasından raylı sistem geçirilecek şekilde duble yol yapılırsa şehrin ve yatırımcının önünü açacak potansiyeli yaratmak mümkün. Eğer bu yolu yapabilirsek mesafe 15 kilometreye iner ve oradaki sanayicimizin de önünü açmış oluruz. Ayrıca burası Isparta’nın bölgesi olur. Yoksa havaalanımız Isparta’ya da30 kilometre, Burdur’a da30 kilometre.”

 

Bu haber 1036 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...