“Tayyipland’ın vatandaşı olmayacağız”

8 Mart 2014 12:41

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel, “Başbakan dünyadan kopuk bir Türkiye istiyorsa, yalnızca kendisinin konuştuğu, yalnızca kendisini övenlerin bulunduğu Tayyipland gibi bir yer istiyorsa bunu yapabilir. Ancak biz Tayyipland’de yaşamak istemiyoruz” dedi

Kadınlar Günü kutlama programına katılmak üzere Isparta’ya gelen MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel,  gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. 30 Mart seçimlerinin her ne kadar adı yerel olsa da genel siyaseti etkileyecek bir seçim olduğunu belirten Demirel, “Bilindiği gibi 5.5 ay sonra bir Cumhurbaşkanlığı ve 30 Mart seçimlerinin sonucuna göre muhtemel bir erken seçim bekleniyor. Tüm bunları üst üste koyduğumuzda, 30 Mart herhangi bir yerel seçim değil. Zaten Başbakan’ın seçim mitinglerine bakarsanız konuşmalarında yerel yönetimleri değil, kendi ailesini kurtarmak için çıkarılan yasaları anlatmakla, ayakkabı kutularını aklamakla, havuz medyasını anlatmakla meşgul. Tapelerle, ses kayıtlarıyla ilgili konuşmalar yapıyor. Türkiye’nin böyle bir gündemi olması da onların 11 yıldır Türkiye’yi yönetememesinden kaynaklanıyor. Zaten kendisi de söylüyor. Biz 11 yıldır uyumuşuz diyor. Başbakanımızın hani tarihe geçmiş bir sözü var. Askerlik yan gelip yatma yeri değildir diye.  Başbakanlık da yan gelip yatma yeri değildir. Kendisi oradan kalksın. Ülkeyi yönetmeye muktedir kadrolara sahip bir siyasi parti hazır. Bu ülkeyi daha fazla yıpratmasın. Sayın Genel Başkanımızın bir önerisi var. 62. Hükümeti kurup devleti tartışır halde tutmayınız diye. Umarız bunlardan kendisine bir nasip alır. Ülkeyi rahatlatır. Çünkü ülke bu şekilde çok tehlikeli bir aşamaya gidiyor, Bakınız etrafımızdaki ülkelere. En son Ukrayna. Kırım hepimizin yürek acısı. Ama Başbakanın gündeminde bunlar yok” diye konuştu.

‘TAYYİPLAND’İN VATANDAŞI OLMAYACAĞIZ’

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bir televizyon kanalında yaptığı ‘Gerekirse Facebook ve Yuotube’yi kapatırız’ şeklindeki açıklamalarını değerlendiren Demirel, “Sosyal medya topluma demokrasi getirmez ama demokrasi konusunda farkındalık getirir. Sosyal medya üzerinden haberleşerek insanlar konulardan haberdar oluyorlar. Mesela Başbakan ve yakın çevresindeki işadamlarıyla konuşmaları Sayın Devlet Bahçeli’nin konuşmalarıyla ilgili ‘Altyazı geçmeyin’ dediğini sosyal medya aracılığıyla öğrendik. Herkesi baskı altına aldığı için başka mecra kalmadı. Son internet düzenlemesinde Sayın Genel Başkanımızın bir sözü var, Twitter’in kuşunun kanadını kırdı bunlar diye. Şimdi kuşu öldürecekler. Başbakan daha önce youtube’ye girmeyi biliyorum demişti. Daha önce de kapatmışlardı. Teknoloji dünyasında hırsız kaçtığı yere kadar kovalanır mı bilmem ama internete bu millet bir şekilde girer. Fakat Başbakan dünyadan kopuk bir Türkiye istiyorsa, yalnızca kendisinin konuştuğu, yalnızca kendisini övenlerin bulunduğu Tayyipland gibi bir yer istiyorsa bunu yapabilir. Ancak biz Tayyipland’de yaşamak istemiyoruz. Biz Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşamaktan mutluyuz. Birilerine özgürlük vereceğim diye Türkiye’yi bölerken aklı neredeydi? İnternetle uğraşacağına otursun ülkeyi bölünmekten kurtarsın. Tayyipland’in vatandaşı olmayı arzu etmiyoruz” dedi. 

‘EN ÇOK YOLUMUZ ISPARTA’YA DÜŞÜYOR’

Demirel, MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin seçim mitingi programında Isparta’nın olup olmadığı yönündeki soruya ise, “Bizim Genel Merkez olarak Genel Başkanımızın en çok ziyaret ettiği illerden birisi Isparta.  Biz en çok buranın yolunu biliyoruz. Çünkü belediyemiz çok güzel hizmetler yapıyor. Biz belediyenin yaptıklarına yetişemiyoruz. Genel Başkanımızın programında mutlaka uygun zamanda programında Isparta vardır ya da olacaktır. Bizim için 30 Mart çok da sorun değil. Gördüğümüz manzaraya göre sonrasında inşallah hayırlı olsuna da geliriz. Genel Başkanımız her yere yetişmeye çalışıyor. Ne zaman gelecek bilmiyorum ama il yönetimimiz bunu programlayacaktır. Ama Isparta’ya geldiğim andan beri gördüğüm teveccüh ve Belediyemizle ilgili halkın övgü dolu sözleri, bu partinin üyesi olarak duymak beni mutlu etti” açıklamasında bulundu.   

Bu haber 820 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...