TED Isparta Koleji, Atatürk’ün Isparta’ya gelişini kutladı

7 Mart 2014 18:27

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Isparta’ya gelişinin 84. yılı TED Isparta Koleji tarafından kutlandı.

Mustafa Kemal Atatürk'ün Isparta'ya gelişinin 84. yıldönümü dolayısıyla TED Isparta Koleji İlkokul-Ortaokul ve Lise bölümü kutlama programı düzenledi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının ardından TED Isparta Koleji Genel Koordinatörü ve Lise Müdürü Hayrettin Bilge günün anlam ve önemine uygun konuşma yaptı. Bilgenin konuşmasının ardından TED Isparta Koleji Özel Lisesi10 Asınıfı öğrencisi Bilge Süldür, 6 Mart’a özel piyano dinletisi gerçekleştirdi.

TED Isparta Koleji öğrencilerinden  “Vefayı Vefat Ettirmem” şiiriyle 7-B sınıfı öğrencisi Salih Kahraman, “Atatürk’ün Isparta’ya Ziyareti” adlı yazısıyla 7-B sınıfı öğrencisi Muammer Kaya, “Atatürk ve Isparta” şiiriyle 7 B sınıfı öğrencisi Selenay Türkcephe kolej öğrencilerine duygulu anlar yaşattılar.

TED Isparta Koleji Genel Koordinatörü ve Lise Müdürü Hayrettin Bilge, böyle bir güne sahip olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Bilge; “TED Koleji öğrencileri Atatürk’ü daha iyi anlamak ve ne olursa olsun onun açtığı çağdaş uygarlık yolunu takip etme sorumluluğunun bir örneğini 6 Mart Kutlama programında gösterdiler. Bugün Ortadoğu’daki isyanlara, katliamlara, baskıcı rejime bakınca Cumhuriyetimizin önemini daha iyi anlıyoruz, Mustafa Kemal gibi bir lidere sahip olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Mensubu olmakta gurur duyduğumuz Türk Eğitim Derneği’nin Atatürkçü düşünceyi benimsemiş, Cumhuriyetin temel niteliklerine bağlı, evrensel ve ulusal kültüre sahip, çalışkan öğrenciler yetiştirmek için çaba sarf ediyoruz. Bizler TED Ailesi olarak Mustafa Kemal Atatürk’ün Isparta’ya gelişlerinin 84. yıldönümünde Atamızı minnetle anıyoruz” dedi.

 

Bu haber 820 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...