Prof. Dr. Hanım Halilova Hocalı Soykırımını Anlattı

7 Mart 2014 18:26

Süleyman Demirel Üniversitesi Türkçe Topluluğu, Hocalı Soykırımının 22. Yıldönümünde “Türk Dünyası ve Hocalı Soykırımı” konulu bir konferans düzenledi.

Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansın açılış konuşmasını SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız yaptı. Hocalı Katliamının sadece Türk dünyasında değil tüm insanlığın tarihinde zulmün karanlık günü, Türklüğün matemi olduğunu söyledi. Akyıldız konuşmasını “Gök kubbe, gök bayrak, güneş, ay yıldızlı bayrağımız, Cihan durdukça Türk Dünyasında ve cihanda Türkün ismi, Türkün hakimiyeti ve Türkün kızıl elması kıyamete dek yaşayacak” diyerek sonlandırdı.

Türkçe Topluluğu Başkan Yardımcısı Ömer Akın ise Hocalı Soykırımın 22. Yıldönümünde şehit düşen kardeşlerimizi anmak amacıyla bir araya geldiklerini dile getirerek Türk gençliği var oldukça Türk dünyasının da var olacağını belirtti.

Açılış konuşmalarının ardından Azerbaycan Azadlık Harekatı liderlerinden kadın taburu komutanı Ankara Üniversitesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hanım Halilova tarafından verilen “Türk Dünyası ve Hocalı Soykırımı” konulu konferansa geçildi. Hocalı Soykırımı hakkında katılımcılara bilgi veren Halilova, Hocalı’nın stratejik açıdan çok önemli bir yer olduğunu söyledi. Konuşmasının devamında bağımsızlığın önemine vurgu yapan Halilova, “Bir gün bağımsız yaşamak, bin yıl işgal altında yaşamaktan iyidir. Bu yüzden biz büyük mücadele verdik.” dedi.

Her zaman Türkiye’yi örnek aldıklarını dile getiren Halilova, “Biz çılgın Türkleriz, bizi hiçbir kuvvet parçalayamaz” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Türkçe Topluluğunda görev alan ve bu yıl Üniversiteden mezun olan kulüp üyelerine katkılarından dolayı plaket verildi.

 

 

Bu haber 693 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...