“Mitingi Kurtlar Vadisini izler gibi izledik”

6 Mart 2014 15:24

CHP İl Başkanı Vedat Şenol Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Isparta mitingi öncesinde alınan tedbirlerin abartılı olduğunu söyleyerek “miting öncesinde ve miting sırasında sanki Kurtlar Vadisini izler gibiydik. Isparta gibi sakin bir şehirde bu şekilde önlemler alınmasını anlamıyoruz” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Pazar günü düzenlenen mitingi öncesinde miting sırasında alınan güvenlik tedbirleri ile ilgili basın açıklaması yapan CHP İl Başkanı Vedat Şenol “burası işgal altında bir yer ya da terör yuvası değil” dedi.

Isparta’da bugüne kadar her tür siyasi görüşten parti liderinin gelip rahatlıkla miting yapabildiğini söyleyen CHP İl Başkanı Vedat Şenol “Isparta gibi sakin bir şehirde terörist yuvası gibi önlemler alındı. Oysa Isparta’da her tür görüşten parti miting yapabiliyor, eleştiriler demokratik sınırlar içinde yapılıyor ve Isparta’ya mitinge katılmak için gelen hiç kimse olumsuz şekilde ayrılmıyor. Isparta’da seçime giren partilerin rahatlıkla miting yapabildiğini her zaman gördük. Geçmişte 9. Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel’in, sayın Erdal İnönü’nün, Erbakan’ın, Devlet Bahçeli’nin Isparta’da sorunsuz mitingler yaptığını biliyoruz. Ama bu mitingde öyle bir hava estirildi ki, ben zannettim ki sanki televizyonda Kurtlar Vadisini izliyoruz, yada Irak’ta işgal altındaki bir şehre giriyoruz. Miting otobüsünün üstünde elinde otomatik tüfekli polislerle harbe gider gibi miting yapıldı” şeklinde konuştu.

ÇEVRE ESNAFLARA DÜKKAN KAPATTIRILDI

Gerekmediği halde çok sayıda yolun trafiğe kapatılması nedeniyle keşmekeş yaşandığını belirten Şenol “Isparta merkezindeki mahallerde de yer alan apartmanlara gidilerek öğrenciler var mı? diye sorgulamalar yapıldığını öğrendik. Isparta’da potansiyel suçlu gibi görülen bazı gençler gözaltına alındı. Nedir bu durum? Isparta’ya geliyorsunuz bütün Isparta’nın trafiğini alt üst ederek keşmekeş içinde bırakıyor, bir çok yolu gerekmediği halde trafiğe kapatıyorsunuz. Miting hükümet meydanında yapılıyor. Bir önlem alınacaksa Hükümet Meydanı çevresinde postanenin önü, parkların olduğu yerler gibi önlemler alınabilir. Bu yeterlidir ama öğrendiğimize göre çevredeki işlerine kadar kapatmışlar ve insanların miting bitinceye kadar ticaretine engel olmuşlar” diye konuştu.

VATANDAŞIN ARAÇLARI HABERSİZ ÇEKİLDİ

Mitinge çevre illerden 3 bin kadar polis getirilmesine anlam veremediklerini söyleyen Şenol “İki üç mahalleyi içeren alanda cadde ve sokaklardaki arabalar dahi kaldırılmış, bu araçlar vatandaşa hiç haber verilmeden çekici ile kaldırılıyor. Vatandaş hem mağdur ediliyor, hem de maddi anlamda zarara uğratılarak çekici parası ödetiliyor. Bu şekilde 300 kadar aracın çekildiği söyleniyor. Bir parti lideri mitinge geliyor ve bunlar yaşanıyor. Isparta’da güneydoğu ve doğudaki gibi olaylar çatışmalar olmuyor, işgal edilmiş bir ülke değiliz. Isparta’nın çevre illerden getirilen emniyet görevlileri ile 3 bin polisin görev yaptığı söyleniyor” dedi.

SAVCILARI GÖREVE ÇAĞIRDI

Miting için kamu imkanlarının kullanıldığını iddia eden Vedat Şenol “Zaten daha öncede belgesi ile açıklamıştık. Çevre illerin kamu kurumların sivil plakalı logosuz araçlar getiriliyor diye. Buna da paralel yapının oyunu dediler. Ama bir bakın Isparta’da miting olduğu gün yabancı plakalı ne kadar araç girdi Isparta’ya. Bir parti siyasi çalışma yaparken kamu imkanlarından faydalanması alenen suçtur. Ben Cumhuriyet Savcılarını YSK’yı ve il seçim kurullarını göreve çağırıyorum. Bu durumu tespit etsinler. Sayın baş hırsızın bütün mitinglerinde aynı malzemeleri bulabiliriler, bunun sadece Isparta Burdur’da değil bütün Türkiye’de yaşandığını biliyoruz. Seçim kurulları yasakları belirleyip bu yasakları sadece muhalefet partilerine uygulamakla görevli değil. İktidar partisine de aynı kuralların uygulanması gerekiyor” diye konuştu.

MİTİNG FİYASKO

Isparta’nın talepleri ile ilgili mitingde yeni ve somut bir şey söylenmediğini dile getiren Şenol açıklamasında şunlara yer verdi. “Miting öncesi Isparta basını Dereboğazı duble yolu, hızlı tren istasyonu ve polis okulu gibi konularda Isparta’nın taleplerini dile getirdi. Bu taleplerin Isparta’nın ortak talebi olduğu dile getirilmişti. Mitingde de Tayyip Erdoğan’ın konuşmalarından anladık ki bu konularda hiçbir proje yok. Ulaştırma Bakanlığının projelerinde bu konularla ilgili hiçbir şey yok. Olay Isparta’dan10 km, Antalya’dan10 kmduble yol yapılacak. Toplam110 kmolan Antalya Isparta arasındaki yolun 20 km’si yapılacak. Kalan 90 km’si Allaha havale edilecek. Böyle bir proje olur mu? Bu şekilde bir çalışmayı proje olarak anlatmak bir bakana ve bir başbakana yakışmaz. Ispartalılarla dalga geçiyorlar. Yalan söylüyorlar. Başbakan konuşmasında Dereboğazı yolundan bahsederken telaffuzunda Ağlasun Burdur geçti. Daha Isparta’nın talebinin ne olduğunu bilmiyorlar.

Hızlı tren konusunda da aynı şey. Isparta hızlı tren projesine dahil edilecek diyorlar. Nasıl dahil edilecek? Isparta ile Burdur arasında bir bağlantı istasyonu kurulacağı söyleniyor. Bizim öğrendiğimize göre istasyon Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi karşısına kurulacak. Bu istasyona gelen kişiler Isparta’ya minibüslerle mi aktarılacak? Burdur üzerinden Antalya’ya giden güzergah konusunda yalan söyleniyor. Vatandaşı aldatmaya yönelik konuşuluyor. polis okulu ve ikinci üniversite konusunda da her hangi somut bir şey yok. Onlara göre Isparta geçmişte çok yatırım almış ve yeni bir şey yapılmasına gerek yoktur. Isparta halkı bu AKP iktidarına karşı hem yerel hem genel seçimde gereken cevabı verecektir.”

 

Bu haber 605 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...