ISİAD, TUSKON’un genel kuruluna katıldı

6 Mart 2014 15:21

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON), 5’inci Olağan Seçimli Genel Kurul'unu gerçekleştirdi. 1000 delegenin katıldığı Genel Kurul’a, Afrika Birliği Komisyonu Başkan Yardımcısı Dr. Erasmus Mwencha da onur konuğu olarak katıldı. Tek listenin oylamaya sunulduğu Genel Kurul’da Rızanur Meral 5’inci kez TUSKON başkanı seçildi. Genel Kurul’un açılışında konuşma yapan TUSKON Başkanı Rızanur Meral, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

TUSKON Başkanı, “Son günlerde bazı siyasetçiler Sivil Toplumu kastederek sık sık muhalefet yapacaklarsa parti kursunlar siyasete girsinler diyorlar. Buna karşılık bazı işadamları da verdiğimiz vergilerin, ülke kaynaklarının nasıl kullanıldığını bilmek en doğal hakkımız diyorlar. Bunu yapmak niçin muhalefet olsun diyor ve şunu ekliyorlar; Siyaset Millete hizmet etme yeridir, para kazanma, servet edinme yeri değildir. Para kazanmak isteyen siyasileri eşit şartlarda rekabet edebilmek adına siyaseti bırakıp, şirket kurup iş hayatına girmeye davet ediyoruz” şeklinde konuştu

Küresel ekonominin kırılgan bir dönemden geçtiğini söyleyen Rızanur Meral, şöyle konuştu: “Gelişmiş piyasalarda yaşanan kriz sonrası yeni ekonomi politikası belirleme süreci ve FED’in piyasaya arz ettiği dolarları azaltması Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelere olumsuz etkiler yapmaktadır. Böyle önemli bir küresel süreç yaşanırken Türkiye’de bir yılda yapılacak üç seçimin getirdiği gerginlikle birlikte demokrasiden, hukukun üstünlüğünden, özgürlüklerden her türlü tavizi vererek yolsuzluk ve irtikâp soruşturmalarından kurtulmaya çalışan bir hükümetin varlığı da uluslararası piyasalardaki kırılgan Türkiye algısını çok daha fazla pekiştirmektedir. Böyle bir dönemde hem ticaret hem cari açık veren bir ekonomide sakınılması gereken en önemli konu belirsizlik ve bu belirsizliğe sebep olacak bir söylemle halkın kutuplaştırılmasıdır.”

Isparta Sanayici ve İş adamları Derneği’nin (ISİAD)de katıldığı programda dernek başkanı Özcan Pınarcı, Yönetim Kurulu üyeleri H.Hüseyin Uslu ve Zekeriya Çınar derneği temsil ettiler.Gayet güzel bir kongre süreci geçirdiklerini beyan eden Pınarcı ülkemizin zor dönemden geçtiği bir dönemde Tuskon’un önemli bir misyon üstlendiğini beyan etti.

 

Bu haber 923 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...