Heyecanla geldiler şoka uğrayıp gittiler

5 Mart 2014 17:10

Gelendost İlçesi Yaka Kasabası’nda 100 çiftçi Türkiye’ye örnek olacak nitelikte bir araya gelerek Elma Kenti Yaka isminde bir şirket kurdu. Bu şirket aracılığıyla Özel İdaresi’ne ait soğuk hava deposuna talip olan ve dün ihale katılan çiftçiler, ifade hatası nedeniyle iptal olan ihale yüzünden adeta şok yaşadı.

Gelendost’a bağlı Yaka Kasabası’nda çiftçiler Türkiye’ye örnek olacak bir birlikteliğe imza attı. Kasabadan 100 çiftçi bir araya gelerek Elma Kenti Yaka isminde bir şirket kurdu. Bu şirket aracılığıyla Özel İdare’ye ait soğuk hava deposuna talip olan ve büyük heyecan yaşayan köylüler, dün gerçekleştirilen ihalede adeta şok yaşadılar.

İFADE HATASINDAN İHALE İPTAL OLDU

Elma Kenti Yaka Şirketi adına açıklama yapan ortaklardan Veysel Soğuk Hava Deposu sahibi Mevlüt Aydoslu, Özel İdare’ye ait olan soğuk hava deposunu genellikle Yaka Kasabası sakinlerinin kullandığını ifade ederek, şirket sayesinde bu depoya sahip olmak istediklerini bildirdi. Bu amaçla Özel İdare’de gerçekleştirilen ihaleye teklif verdiklerini belirten Aydoslu, “İhaleye sadece biz teklif vermiştik. Gerçekleştirilen süreçte teklifte yer alan bir ifade hatası yüzünden ihale iptal edildi. Bu bizi gerçekten üzdü. 15 gün sonra tekrar ihaleye çıkılacak” dedi.

100 KİŞİ BİR ARAYA GELDİ

 Öte yandan Yaka çiftçilerinin büyük bir birlikteliğe imza attığını vurgulayan Aydoslu, “. Zaten bu depoya elma koyanlar Yakalı çiftçilerdi. Yaka’nın 40 bin ton elma yetiştirme potansiyeli var, bunun 10 bin tonu sadece özel idarede. Bunu Yakalıya açalım, herkes hissedar olsun dedik. Bu kapsamda 100 kişi birliktelik sağladı” dedi.

HEDEFLER BÜYÜK

Şirket bünyesinde üreticilerin ürünlerini depolamak ve ticarete açmak istediklerini bildiren Aydoslu, hedeflerini şöyle açıkladı: “Büyük firmalara şirketimiz aracılığıyla elma satışı yapmayı hedefliyoruz. Zaten şirketi de bu amaçla kurduk. Amacımız elmanın bölgede daha iyi fiyatlara satılabilmesi ve kaliteyi artırarak rekabet gücünü yükseltmek. Ayrıca seçme ve paketleme makineleriyle de BAKA, IPAR ve Avrupa Birliği destekleriyle şirketimizi genişletmek istiyoruz.”

40 MİLYON TL’NİN KASABAYA GİRMESİNİ HEDEFLİYORUZ

Yaka Kasabası’ndaki elma üreticilerinin tarla da elma satmaya alışık olmadıklarını dile getiren Mevlüt Aydoslu, Herkes depoya elma koyar. Burada da bir hesap yapacak olursak 1 liraya elma satılacak olsa 40 milyon TL’nin Yaka Kasabası’na girip, çıkması demektir. Biz burada bir anonim şirketi kurduk ki, çiftçilerimizin önü açılsın.

İNŞALLAH BAŞARIRIZ VE HERKES BİZİ ÖRNEK ALIR

Son olarak Kasabanın önünü açmak adına böyle bir birliktelik sağladıklarını ifade eden Aydoslu, kendisinin bir soğuk hava deposu olmasına rağmen bu oluşumda yer aldığını söyledi. Aydoslu, “İnşallah başarırız ve herkes bizi örnek alır. Birlik ve beraberlikle neler yapılması gerektiğini görürüz” dedi.

İhalenin iptal olması nedeniyle Yaka’dan ihaleyi takip etmeye gelen şirket ortakları, büyük bir hayal kırıklığıyla tekrar kasabaya geri döndüler.

 

 

 

Bu haber 786 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...