Çakmakçı TEKSİF kongresinde işçilerle kucaklaştı

5 Mart 2014 17:01

CHP Isparta Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı TEKSİF Sendikasının hafta sonu yapılan olağan kongresine katıldı. Kongreye katılan tek belediye başkan adayı olan Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı işçiler için sendika hakkının anayasal güvence altında olduğunu söyledi.

TEKSİF kongresinden tekstil işçilerine hitap eden Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı yaptığı konuşma da “sendika hakkı anayasal güvence altındadır. Anayasamızın 51. maddesi bütün işçilere ekonomik, sosyal hak ve çıkarlarını korumak, geliştirmek amacı ile kimseden izin almaksızın sendikalara üye olma hak ve özgürlüğünü tanımaktır. Ama maalesef bu güvence olmasına rağmen işçiler sendikalaşmak istediklerinde çeşitli tehditlerle karşılaşmaktadır” dedi.

Tekstil sektörünün sorunlarına da değinen Prof. Dr. Çakmakçı “sektörün acil çözüm bekleyen sorunları var. Mesela ilk olarak sayılabilecek finansman sorunları, maliyeti arttıran ve rekabeti zorlaştıran sorunlar ve yapısal sorunlar gibi. Tekstil sektöründe bir zaman söz sahibi olan Türkiye’nin yeniden aynı günlere gelmesi için SSK prim ve vergilerde indirim sağlanması, hükümet kayıt dışı ekonomi ile etkin bir mücadele yapması gerekiyor. Bunun içinde gerekli mevzuat değişiklikleri gerçekleştirilmelidir. Sektörde taşeron işçi çalıştırma yaygındır, ulusal bir tekstil politikası oluşturulmalı, Ar-ge faaliyetleri desteklenmeli ve taşeronlaşmanın önüne geçilmelidir” diye konuştu.

 

Bu haber 690 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...