“Isparta’ya büyük eziyet ettiler”

4 Mart 2014 15:51

CHP İl Başkanı Vedat Şenol, AKP’nin geçtiğimiz hafta sonu düzenlenen mitingine kendisinin de katıldığını ve Isparta’ya büyük zulüm yapıldığını ileri sürdü. Şenol, “Çevre illerden tonlarca insan getireceksiniz ardından da anormal derecede önlem alacaksınız. Kimden korkuyor bunlar? Kendi halkından kendi milletinden korkan Başbakan olur mu?” dedi.

CHP İl Başkanı Vedat Şenol, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Pazar günü Hükümet Meydanı’nda düzenlediği mitingi sonrası bir değerlendirmede bulundu. AKP kanadının toplanan kalabalığa “Mahşeri kalabalık” yorumu yaptığını ancak bu alanın MHP ve CHP Genel Başkanlarının geldiğinde de aynı şekilde dolacağını ifade eden Şenol, “Önemli olan nasıl dolduğudur” dedi.

“BAŞBAKAN EĞER BAŞBAKANSA VE O ÜLKE DEMOKRATİK

BİR ÜLKEYSE BU KADAR BÜYÜK BİR KORUMA OLAMAZ”

Mitinge kendisinin de katıldığını ve hep tanımadığı yüzlerin olduğunu belirten Şenol, şu açıklamayı yaptı; “Ben de dolaştım o kadar çok tanımadığım yüzler vardı ki arka planda. Doğrudur. Isparta’nın köyünden kentinden gelen birçok insan vardır ancak Burdur, Afyon, Denizli, Antalya ne oluyor bunlara? Yabancı plaka çok fazlaydı. Geçtiğimiz gün belirttiğimiz gibi Burdur mitinge katılım çağrısının aynısı Isparta’ya da yapılmış. Çevre illerin kamu kurumlarından hem personel hem de araç katılımı vardı. En az 3000 sivil polis vardı sadece. Hatta çoğu yine çevre illerden gelmişlerdi. Isparta’nın polisi yetmiyor mu? Burada bir çok polis var. Sonra bir Başbakan eğer Başbakansa ve o ülke Demokratik bir ülkeyse bu kadar büyük bir koruma olamaz. Aracının üzerinde makineli tüfekli polis vardı. Kime karşı duruyordu bu polis? Sonra Başbakan gelmeden önce İstasyon Caddesine varıncaya kadar çevrede öğrenci var mı yok mu diye sormuşlar. Öğrenciyi potansiyel suçlu olarak görüyorlar! Öğrenci Isparta için velinimet ama suçlu görülüyor.

“BİZİM ÇOCUKLAR DOLAR ATTI DİYE ÇEVRE KİRLETME

CEZASI YEMİŞ YA MİTİNG ALANINDAKİ KİRLİLİK NE OLACAK”

Bizim çocuklar Başbakan gelirken dolar atmışlar onları da gözaltına almışlar. Sonra çevreyi kirletmekten tutanak tutmuşlar. Eğer çevre kirliliği var ise AKP’nin mitinginde ortalığı gördünüz en büyük cezayı onlara kesmeleri gerekiyordu.

“ARAÇLAR HABER VERİLMEDEN ÇEKTİRİLDİ

BİR SÜRÜ DE PARK ÜCRETİ ÖDEDİLER”

Artık kuş bile uçurtulmayacak. Hükümet meydanı mitingi meydanıydı ancak Isparta’nın 3-5 büyük mahallesini kapsayan önlem vardı. Araçlar çekildi akşamdan. Meclis üyemizin aracı Vali konağının arkasındaymış ve aracını çekmişler. Aracın plakasından ulaşamıyorlar mı? Gel çek demek yok mu? Ertesi gün arabasını buluyor ve çekici parası ödüyor ayrıca. Bu insanlara çektirilen bir eziyettir.

“AMERİKA BAŞKANI BU KADAR KORUNMUYOR!”

Biz burada en kalabalık dönemleri Demirel zamanında gördük. Araçların çekildiğini gördünüz mü? 2011 yılında Kılıçdaroğlu geldi bu mahşeri kalabalık dedikleri kalabalıktan daha fazlaydı. Hiç araçların çekildiğini gördünüz mü? Kimden korkuyor bunlar? Kendi halkından kendi milletinden korkacak anormal derece önlem alacak sonra her yerden toplu taşımayla insan getirecek kusura bakmasınlar demokrasilerde Genel Başkanların miting yapışı çok sade olur. Gelirler giderler konuşurlar herkes gelebilir. Bu önlem nedir? Sanki Afganistan’da iç savaşa gitmiş özel korunuyor! İnanın Amerika Başkanı bu kadar korunmuyor.

“CİDDİ OLAN BİRİSİ PROJEYİ ADAM GİBİ AÇIKLAR”

Verdiği vaatlere inandınız mı? AKP’liler eline tutuşturdular ‘Ispartalılar şunu istiyor bunu istiyor’ diye aynı Orman ve Su İşleri Bakanı gibi; ‘Antalya’dan10 km, Isparta’dan 10 km’ diyor. Böyle Dereboğazı Yolu projesi olur mu? Gayri ciddi bir durumdur bu. Ciddi olan birisi projeyi adam gibi açıklar. Hatta konuşmasında Burdur Ağlasun’dan bahsetti. Yolu bile bilmiyor! Dereboğazı Yolunun Burdur Ağlasun’la ilgisi yok.

“5 SENE DAHA BEKLE ISPARTA!”

Neymiş Hızlı Tren! Isparta’yla Burdur’u ara istasyonda birleştirecekmiş. Zaten Burdur üzerinden geçiyor. Ne ara istasyonu. Isparta’ya ara istasyon yapacak. Burdur’a değil. Oradan buraya nasıl gelecek? Yani Attan indim eşeğe bindim olacak! Bunlar gayri ciddi anlamı olmayan şeyler. Polis okulu o da yok! İkinci üniversite talebine de çalışırız demiş. Hele şu seçim bir geçsin o zaman onu da düşünürler! Ondan sonra 5 sene daha bekle Isparta!” 

Bu haber 831 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...